1:   Which of the following ear ossicle is of hammer shaped?
Options:
  1. Malleus
  2. Incus
  3. Stapes
  4. None of above

Answer: Option 1

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

2:   Which part of the external ear collects sound?
Options:
  1. Ear pinna
  2. Auditory canal
  3. Tympanic membrane
  4. Ear ossicles

Answer: Option 1

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

3:   How many primary oocyte are able to complete meiosis 1 in the reproductive life of female?
Options:
  1. 1 million
  2. 60 to 80 thousands
  3. 2000
  4. 400

Answer: Option 4

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

4:   Which of the following is covered by zona pellucida?
Options:
  1. Oogonium
  2. Primary oocyte
  3. Secondary oocyte
  4. Polar body

Answer: Option 3

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

5:   The secondary oocyte is present in which follicle?
Options:
  1. Premordial follicle
  2. Primary follicle
  3. Secondary follicle
  4. Tertiary follicle

Answer: Option 4

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

6:   In which follicles of ovary the theca externa and theca interna layer is present around follicles?
Options:
  1. Premordial follicle
  2. Primary follicle
  3. Secondary follicle
  4. Tertiary follicle

Answer: Option 4

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

7:   Theca cell layer is present in which follicles in ovary?
Options:
  1. Premordial follicle
  2. Primary follicle
  3. Secondary follicle
  4. All of above

Answer: Option 3

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

8:   In oogenesis Secondary polar body is formed:
Options:
  1. After meiosis 1
  2. Before fertilization
  3. Before ovulation
  4. After fertilization

Answer: Option 4

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

9:   At menstrual cycle which of the following is released from ovary?
Options:
  1. Egg
  2. Ovum
  3. Primary oocyte
  4. Secondary oocyte

Answer: Option 4

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

10:   The secondary oocyte is arrested in metaphase stage of meiosis 2 nd becuase it doesn't have:
Options:
  1. Nucleus
  2. Mitochondria
  3. Centriole
  4. Golgi bodies

Answer: Option 3

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough




Download StudyAlways app from google play





The success of my rule does not rely on my ability to recite obscure Latin verse.
-Sherry Thomas The Burning Sky