1:   Antidiuretic hormome stimulates:
Options:
  1. active sodium reabsorption
  2. passive water reabsorption
  3. Active water reabsorption
  4. Passive sodium reabsorption

Answer: Option 2

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

2:   Transport processes for reabsorption in kidney is driven by:
Options:
  1. Starling forces
  2. Diffusion
  3. Active transport
  4. All of above

Answer: Option 4

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

3:   The kidney is directed to excrete or retain sodium via the action of :
Options:
  1. Aldosterone
  2. Vasopressin
  3. Atrial natriuretic peptide
  4. All of above

Answer: Option 4

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

4:   Any acid that can lose proton(s) in an acid-base reaction is called
Options:
  1. Volatile acid
  2. Non volatile acid
  3. Titratable acid
  4. None of above

Answer: Option 3

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

5:   The reabsorption of glucose takes place in which part of nephron?
Options:
  1. Proximal tubule
  2. Loop of henle
  3. Distal tubule
  4. Collecting duct

Answer: Option 1

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

6:   The regulation of glucose production in the kidney is achieved by action of
Options:
  1. Insulin
  2. Catecholamines
  3. Both of above
  4. None of above

Answer: Option 3

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

7:   Renal gluconeogenesis takes place in which part of kidney?
Options:
  1. Renal cortex
  2. Renal pyramid
  3. Renal pelvis
  4. None of above

Answer: Option 1

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

8:   Which of the following hormone is secreted by kidney?
Options:
  1. Erythropoietin
  2. Renin
  3. Prostaglandin
  4. All of above

Answer: Option 4

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

9:   Proper function of the kidney requires that it receives and adequately filters blood. This is performed by
Options:
  1. Renal corpuscles
  2. Renal pyramids
  3. Columns of bertini
  4. None of above

Answer: Option 1

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

10:   Proper function of the kidney requires that it receives and adequately filters blood. This is performed by
Options:
  1. Renal corpuscles
  2. Renal pyramids
  3. Columns of bertini
  4. None of above

Answer: Option 1

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough




Download StudyAlways app from google play





No matter how much suffering you went through, you never wanted to let go of those memories.
-Haruki Murakami