1:   The peritoneum on liver folds back on itself to form the :
Options:
  1. Falciform ligament
  2. Right triangular ligament
  3. Left triangular ligament
  4. All of above

Answer: Option 4

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

2:   A line can be imagined running from the left of the vena cava and all the way forward to divide the liver and gallbladder into two halves. This line is called:
Options:
  1. Pectinate line
  2. Cantlie's line
  3. Both of above
  4. None of above

Answer: Option 2

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

3:   Which ligament divides the liver into right and left lobe?
Options:
  1. Falciform ligament
  2. Ligamentum teres
  3. Ligamentum venosum
  4. None of above

Answer: Option 1

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

4:   Liver is divided into how many parts when viewed from below?
Options:
  1. 2 parts
  2. 3 parts
  3. 4 parts
  4. liver is divided into four parts when viewed from below (left lobe, right lobe, caudate and quadrate lobes)

Answer: Option 3

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

5:   Which of the following is the functional unit of liver?
Options:
  1. Nephron
  2. Neuron
  3. Lobule
  4. Alveoli

Answer: Option 3

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

6:   Which of the following vein carries blood rich in digested nutrients from the entire gastrointestinal tract and also from the spleen and pancreas?
Options:
  1. Duodenal vein
  2. Portal vein
  3. Hepatic vein
  4. Pancreatic vein

Answer: Option 2

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

7:   Which is the heaviest internal organ in human body?
Options:
  1. Kidney
  2. Liver
  3. Lungs
  4. Heart

Answer: Option 2

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

8:   What is the function of liver?
Options:
  1. regulation of glycogen storage
  2. decomposition of red blood cells
  3. production of hormones
  4. All of above

Answer: Option 4

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

9:   The prerenal cause of acute renal failure is:
Options:
  1. Hypotension
  2. Hypertension
  3. Diabetes
  4. All of above

Answer: Option 1

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

10:   The level of which of the following component suddenly rise in blood serum in acute renal failure?
Options:
  1. Serum creatinine
  2. Serum urea
  3. Both of above
  4. None of above

Answer: Option 3

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough




Download StudyAlways app from google play





If you can get life outta love, you should die trying to get love outta life.
-Shane Rainey