1:   Which of the following condition is also known as hematocolpos?
Options:
  1. Amenorrhea
  2. Menorrhagia
  3. Cryptomenorrhoea
  4. Metrorrhagia

Answer: Option 3

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

2:   A condition where menstruation occurs but is not visible due to an obstruction of the outflow tract is called:
Options:
  1. Amenorrhea
  2. Cryptorchidism
  3. Cryptomenorrhoea
  4. None of above

Answer: Option 3

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

3:   In which type of hydrocele the processus vaginalis is closed at the deep inguinal ring?
Options:
  1. Vaginal hydrocele
  2. Infantile hydrocele
  3. Congenital hydrocele
  4. Encysted hydrocele

Answer: Option 2

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

4:   In which of the following condition the gonad is of one sex while the external or internal genitalia are of the opposite sex?
Options:
  1. Cryptorchidism
  2. Hermaphroditism
  3. True hermaphroditism
  4. Pseudohermaphroditism

Answer: Option 4

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

5:   During 4th to 6th month of intrauterine life testis are present at:
Options:
  1. Iliac fossa
  2. Deep inguinal ring
  3. Inguinal canal
  4. Superficial inguinal ring

Answer: Option 2

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

6:   The testis begins to descend during which month of intrauterine life?
Options:
  1. 1st
  2. 2nd
  3. 3rd
  4. 4th

Answer: Option 2

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

7:   The activity of leydig cells of testis is controlled by which hormone?
Options:
  1. FSH
  2. ICSH
  3. Testosterone
  4. Androgen

Answer: Option 2

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

8:   Under which condition the scrotum is short, corrugated and closely applied to the testis?
Options:
  1. Under influence of cold
  2. Under influence of warmth
  3. In old and debilitated persons
  4. All of above

Answer: Option 1

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

9:   On the corona glandis and on the neck of the penis there are numerous small preputial or sebaceous glands which secrete a sebaceous material called the:
Options:
  1. Seminal fluid
  2. Smegma
  3. Semen
  4. None of above

Answer: Option 2

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

10:   The deepest layer of superficial fascia of penis is membranous and is called:
Options:
  1. Fascia cruris
  2. Fascia lata
  3. Buck's fascia
  4. None of above

Answer: Option 3

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

More Zoology Questions on :




Download StudyAlways app from google play





The first peace, which is the most important, is that which comes within the souls of people when they realize their relationship, their oneness with the universe and all its powers, and when they realize at the center of the universe dwells the Great Spirit, and that its center is really everywhere, it is within each of us.
-Black Elk