1:   Compound eyes are found in
Options:
  1. Earthworm
  2. Cockroach
  3. Frog
  4. Rat

Answer: Option 2

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

2:   A frog has
Options:
  1. Jaws but no teeth
  2. Eyes but no lids
  3. Hands but no fingers
  4. Ear but no pinnae

Answer: Option 4

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

3:   In the tadpole of frog respiration is done with the help of
Options:
  1. Lungs
  2. Gills
  3. Skin
  4. Buccal cavity

Answer: Option 2

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

4:   The number of segments in legs of cockroach are
Options:
  1. 3
  2. 5
  3. 9
  4. 6

Answer: Option 2

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

5:   The wings which help the cockroach in flying are
Options:
  1. Fore wings
  2. Hind wings
  3. Both fore wings and hind wings
  4. None of the above

Answer: Option 2

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

6:   The exoskeleton of cokroach is made up of
Options:
  1. Chitin
  2. Cuticle
  3. Spongin
  4. Cartilage

Answer: Option 2

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

7:   The segmentation in earthworm is
Options:
  1. External
  2. Internal
  3. Both external and internal
  4. None of the above

Answer: Option 3

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

8:   The clitellar segments in earthworm are
Options:
  1. 13-17
  2. 14-16
  3. 15-20
  4. 12-15

Answer: Option 2

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

9:   The number of metamers in earthworm is
Options:
  1. 70 -80
  2. 150-170
  3. 100-120
  4. 90-100

Answer: Option 3

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

10:   Extensive work on earthworm was done by which of the following
Options:
  1. H. G. Khurana
  2. Swaminathan
  3. Birbal Sahani
  4. K.N. Bahl

Answer: Option 3

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough




Download StudyAlways app from google play





There is nothing like feeling truly "awake" and aware of my life and what it means to me. So I look ahead and think, "There is still so much to be done, and I will continue to make the most of it.
-Elizabeth Berrien Creative Grieving: A Hip Chick's Path from Loss to Hope