1:   Which of the following exhibits sexual dimorphism?
Options:
  1. leech
  2. earthworm
  3. butterfly
  4. frogs

Answer: Option 4

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

2:   In frog,the main function of the bile juices is--------
Options:
  1. digestion of carbohydrate
  2. digestion of proteins
  3. emulsification of fat
  4. metabolism of lipids

Answer: Option 3

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

3:   Heart of frog is covered by a membrane called---------
Options:
  1. plasma membrane
  2. pericardium
  3. duramater
  4. pleuromembrane

Answer: Option 2

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

4:   In frog's body, which of the following is the largest gland?
Options:
  1. Pancreas
  2. Gall bladder
  3. Liver
  4. Stomach

Answer: Option 3

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

5:   In frog,cloaca is an opening of--------
Options:
  1. excretory ducts
  2. reproductive ducts
  3. both of the above
  4. none of the above

Answer: Option 3

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

6:   In frog,microvilli is present in------
Options:
  1. intestine
  2. stomach
  3. oesophagus
  4. buccal cavity

Answer: Option 1

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

7:   Urinary bladder is ------- in frogs
Options:
  1. unilobed
  2. absent
  3. multilobed
  4. bilobed

Answer: Option 3

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

8:   Bony structure that encloses the brain in the frog is-------
Options:
  1. Bony box
  2. Cerebrum
  3. Cranium
  4. Cerebellum

Answer: Option 3

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

9:   The number of pairs of cranial nerves arising from the brain of frog is------
Options:
  1. 9
  2. 8
  3. 10
  4. 7

Answer: Option 3

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

10:   The midbrain of the frog is characterised by a pair of------
Options:
  1. cerebral hemisphere
  2. optic lobes
  3. cerebellum
  4. olfactory lobes

Answer: Option 2

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough




Download StudyAlways app from google play





What she had long believed was not true, and now the world was wide open to discover what was.It is like all my life I thought the sky was green.
-Shannon Hale