1:   Which among the following is common British frog?
Options:
  1. Rana catesbeiana
  2. Rana tigrina
  3. Rana temporaria
  4. Rana malabaricus

Answer: Option 3

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

2:   Which part of the gut in Pheretima act as a suction pump?
Options:
  1. Oesophagus
  2. Gizzard
  3. Pharynx
  4. Mouth

Answer: Option 3

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

3:   Which among the following is a fossorial animal?
Options:
  1. Frog
  2. Earthworm
  3. Cockroach
  4. Butterfly

Answer: Option 2

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

4:   Which of the following is a transparent tissue?
Options:
  1. tendon
  2. cartilage
  3. Hyaline cartilage
  4. none of these

Answer: Option 3

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

5:   Myelinated nerve fibres are white coloured because of----------
Options:
  1. myelin
  2. chromidial membrane
  3. both of the above
  4. none of the above

Answer: Option 1

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

6:   In the mouh parts of cockroach,the glea and lacinia forms the part of-------
Options:
  1. mandible
  2. maxilla
  3. labium
  4. labrum

Answer: Option 2

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

7:   Which one acts as a shock absorber when tibia and femur come together?
Options:
  1. ligament
  2. cartilage
  3. disc
  4. tendon

Answer: Option 2

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

8:   Red cell count is carried out by-------
Options:
  1. haemoglobinometer
  2. sphygmomanometer
  3. electrocardiogram
  4. haemocytometer

Answer: Option 4

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

9:   The color of the ventral side of frog skin is-------
Options:
  1. olive green
  2. pale yellow
  3. brownish
  4. yellowish

Answer: Option 2

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

10:   Which of the following exhibits sexual dimorphism?
Options:
  1. leech
  2. earthworm
  3. butterfly
  4. frogs

Answer: Option 4

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough




Download StudyAlways app from google play





After all, it's all kinds of things that make up a life, right? The big, like falling in love and spending time with your family, and the little....like blow drying your hair, applying concealer, and cursing those magazine inserts. It all counts. It has to.
-Sarah Dessen