1:   Blood vascular system of cockroach is of--------
Options:
  1. closed type
  2. open type
  3. portal type
  4. none of these

Answer: Option 2

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

2:   In cockroach,fertilised egg are stored in-------
Options:
  1. genital pouch of female
  2. cocoon
  3. ootheca
  4. gonapophyses

Answer: Option 3

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

3:   In cockroaches,spermatozoa are stored in---------
Options:
  1. congobate gland
  2. testis
  3. seminal vesicle
  4. vas deferens

Answer: Option 3

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

4:   Pheretima has-------
Options:
  1. one eye
  2. two eyes
  3. no eyes
  4. two pair of eyes

Answer: Option 3

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

5:   The ova of earthworm are fertilised by sperm within the------
Options:
  1. cocoon
  2. soil
  3. seminal vesicle
  4. none of these

Answer: Option 1

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

6:   In which part of the earthworm sense organs are most concentrated?
Options:
  1. Anterior part
  2. Posterior part
  3. Middle part
  4. all of these

Answer: Option 1

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

7:   Which of the following is the characteristic features of the earthworm?
Options:
  1. Aquatic
  2. Cave dwellers
  3. Burrowing
  4. Nest making

Answer: Option 3

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

8:   In cockroach,larval and nymphal characters are maintained by---------
Options:
  1. juvenile hormone
  2. ecdysone
  3. parotid glands
  4. salivary glands

Answer: Option 1

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

9:   Which of the following organ isnot present in earthworm?
Options:
  1. Peristomium
  2. Setae
  3. Tail
  4. Copulatory papillae

Answer: Option 3

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

10:   In frog,the blood from heart is carried to all parts of the body by-------
Options:
  1. veins
  2. arteries
  3. venacava
  4. venules

Answer: Option 2

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough




Download StudyAlways app from google play





O dear Pan and all the other gods of this place, grant that I may be beautiful inside. Let all my external possessions be in friendly harmony with what is within. May I consider the wise man rich. As for gold, let me have as much as a moderate man could bear and carry with him.
-Plato Phaedrus