1:   Collaterial gland of cockroach help in
Options:
  1. copulation
  2. fertilization
  3. formation o ootheca chamber
  4. formation of ootheca

Answer: Option 4

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

2:   Structure which help in distinguishing male cockroach from female are
Options:
  1. anal cerci
  2. ocelli
  3. anal styles
  4. none of these

Answer: Option 3

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

3:   The longest segment in the leg of cockroach is
Options:
  1. coxa
  2. femur
  3. tibia
  4. none of these

Answer: Option 3

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

4:   Which of the following is the character of cockroach
Options:
  1. segmented body
  2. 13 chambered heart
  3. reduced wing
  4. none of these

Answer: Option 2

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

5:   Which of the following distinguishing character found in male cockroach but not in female
Options:
  1. anal cerci
  2. vestigial wings
  3. 13 chambered heart
  4. anal styles

Answer: Option 4

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

6:   the head of cockroach is formed of segment numbering
Options:
  1. 6
  2. 5
  3. 7
  4. 3

Answer: Option 1

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

7:   The body cavity of cockroach is
Options:
  1. coelom
  2. haemocoel
  3. pseudocoel
  4. none of these

Answer: Option 2

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

8:   Oxygen carrying respiratory pigment of cockroach and other insect is
Options:
  1. Haemoglobin
  2. haemocyanin
  3. both the above
  4. none of these

Answer: Option 4

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

9:   male cockroach has
Options:
  1. anal cerci
  2. anal style
  3. both the above
  4. none of these

Answer: Option 3

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

10:   The common Indian cockroaches are
Options:
  1. Periplaneta americana nad Blatta indica
  2. Periplaneta americana and Blatta orientalis
  3. periplaneta orientalis and blatta americana
  4. none of these

Answer: Option 2

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough




Download StudyAlways app from google play





You must learn to control your dreams or your dreams will forever control you.
-Wayne Gerard Trotman Veterans of the Psychic Wars