1:   The principal function of blood vascular system is
Options:
  1. transportation of heart
  2. distribution of oxygen
  3. distribution of absorbed nutrients
  4. none of these

Answer: Option 3

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

2:   Collaterial glands are found in
Options:
  1. male cockroach
  2. female cockroach
  3. both the above
  4. none of these

Answer: Option 2

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

3:   pericardial space in cockroach can be altered by movements of following muscles
Options:
  1. circular
  2. alary
  3. ciliary
  4. none of these

Answer: Option 2

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

4:   anal cerci occur in
Options:
  1. male cockroach
  2. female cockroach
  3. both the above
  4. none of these

Answer: Option 3

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

5:   respiratory organs of cockroach and other insects are
Options:
  1. tracheae
  2. kidney
  3. malpighian tubes
  4. none of these

Answer: Option 1

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

6:   Number of eggs contained in an ootheca of cockroach is
Options:
  1. 8
  2. 16
  3. 10
  4. 24

Answer: Option 2

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

7:   Open blood vascular system without haemoglobin is found in
Options:
  1. cockroach
  2. earthworm
  3. Neries
  4. none of these

Answer: Option 1

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

8:   Terminal structure in the legs of cockroach by whose help it can climb up smooth wall is
Options:
  1. trochanter
  2. arolium
  3. plantula
  4. none of these

Answer: Option 2

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

9:   Excretory organs of cockroach and other insects are
Options:
  1. nephridia
  2. flame cells
  3. malpighian tubules
  4. none of these

Answer: Option 3

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

10:   Collaterial gland of cockroach help in
Options:
  1. copulation
  2. fertilization
  3. formation o ootheca chamber
  4. formation of ootheca

Answer: Option 4

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough




Download StudyAlways app from google play





Look around you. Everything changes. Everything on this earth is in a continuous state of evolving, refining, improving, adapting, enhancing.changing. You were not put on this earth to remain stagnant.
-Steve Maraboli Life the Truth and Being Free