1:   How many double circulation are normally comleted by human heart in one minute
Options:
  1. 8
  2. 16
  3. 36
  4. 72

Answer: Option 4

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

2:   Sympathetic nervous system controls
Options:
  1. withdrawal of hairs
  2. whitening of hairs
  3. erection of hairs
  4. all of the above

Answer: Option 3

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

3:   The middle layer of human eye, choroid contains --------- and looks --------- in colour
Options:
  1. blood vessels,bluish
  2. bipolar cells,blackish
  3. connective tissue,reddish
  4. muscle fibre,brownish

Answer: Option 1

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

4:   The anterior portion of sclera is called --------
Options:
  1. Iris
  2. cornea
  3. pupil
  4. ciliary body

Answer: Option 2

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

5:   Sclera of human eye is composed of ------
Options:
  1. blood vessels
  2. photoreceptor cells
  3. ganglion cells
  4. connective tissue

Answer: Option 4

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

6:   For quick coordination, our neural system is organised through
Options:
  1. cell to cell connections
  2. organ to organ connections
  3. point to point connections
  4. point to cell connections

Answer: Option 3

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

7:   When we do physical exercise ,the energy demand is --------
Options:
  1. decreased
  2. increased
  3. not affected
  4. both 1 and 2

Answer: Option 2

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

8:   The process of muscle pump is
Options:
  1. peristaltic wave that travel along the alimentary canal
  2. beating of heart
  3. squeezing effect of muscles upon veins running through them
  4. none of the above

Answer: Option 3

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

9:   Bones become fragile in --------
Options:
  1. gout
  2. arthritis
  3. osteoporosis
  4. all of the above

Answer: Option 3

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

10:   Itai-itai first occured in -------
Options:
  1. south korea
  2. Burma
  3. China
  4. Japan

Answer: Option 4

Explanation:

Itai-itai is an epidemic bone softening disease,first occured in Japan Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough




Download StudyAlways app from google play





You may die a hundred deaths without a break in the mental turmoil. Or, you may keep your body and die only in the mind. The death of the mind is the birth of wisdom.
-Sri Nisargadatta Maharaj I Am That: Talks with Sri Nisargadatta Maharaj