1:   Colour blindness is a failure to discriminate between --------
Options:
  1. Red and blue
  2. Red and black
  3. Red and green
  4. Red and white

Answer: Option 3

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

2:   Night blindness is---------
Options:
  1. nutritional deficiency disease
  2. generally found in male
  3. mostly found in females
  4. none of the above

Answer: Option 1

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

3:   The difference in A,B and Z forms of DNA lies in
Options:
  1. internucleotide sequence
  2. base sequence
  3. internucleotide distance
  4. all of the above

Answer: Option 3

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

4:   Southern blotting technique involves the transfer of DNA from-----
Options:
  1. gel to membrane
  2. membrane to gel
  3. both of the above are true
  4. solution to gel

Answer: Option 1

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

5:   SNP stands for what?
Options:
  1. small nucleotide particle
  2. single nucleotide polymorphism
  3. single nuclear protein
  4. southern blotting

Answer: Option 2

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

6:   Prokaryotic nucleus have
Options:
  1. one single stranded DNA
  2. one double stranded DNA
  3. two double stranded DNA
  4. many double stranded DNA

Answer: Option 2

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

7:   VNTR varies in size from
Options:
  1. 0.3-20kb
  2. 0.1-20kb
  3. 0.2-40kb
  4. 0.3-30kb

Answer: Option 2

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

8:   Who is the father of Indian fingerprinting?
Options:
  1. Allec Jeffreys
  2. Lalji Singh
  3. Sanger
  4. Jacob and Monad

Answer: Option 2

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

9:   Polymorphism occurs at------
Options:
  1. genetic level
  2. individual level
  3. both of the above
  4. none of the above

Answer: Option 3

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

10:   Total number of genes in human is -----
Options:
  1. 40000
  2. 30000
  3. 20000
  4. 10000

Answer: Option 2

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough




Download StudyAlways app from google play





When you find yourself in need of spiritual nourishment, it is in the opportunities to serve others that you will find the abundance you seek.
-Steve Maraboli Life the Truth and Being Free