1:   In DNA nucleotide is linked with which bond
Options:
  1. Co-ordinate bond
  2. Covalent bond
  3. Polar covalent bond
  4. Hydrogen bond

Answer: Option 2

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

2:   In DNA, the bases are divided into how many groups?
Options:
  1. 2
  2. 3
  3. 4
  4. 5

Answer: Option 1

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

3:   DNA consist of how many bases?
Options:
  1. 2
  2. 4
  3. 6
  4. 8

Answer: Option 2

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

4:   The double helix structure of DNA is held together by which bond?
Options:
  1. Nuclear bond
  2. Hydrogen bond
  3. Carbonic bond
  4. Nonebof above

Answer: Option 2

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

5:   Which of the following structure of DNA is a double helix structure?
Options:
  1. Primary
  2. Secondary
  3. Tertiary
  4. Allbof above

Answer: Option 2

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

6:   Which of the following is a component of DNA nucleotide?
Options:
  1. Base
  2. Sugar
  3. Phosphate
  4. All of above

Answer: Option 4

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

7:   How many components are there in DNA nucleotide?
Options:
  1. 2
  2. 3
  3. 4
  4. 5

Answer: Option 2

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

8:   DNA is found in-
Options:
  1. Chloroplast
  2. Mitochondria
  3. Chromosome
  4. All of the above

Answer: Option 4

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

9:   In the F2 generation of a Mendelian dihybrid cross the number of phenotypes and genotypes are --------
Options:
  1. phenotypes-4, genotypes-16
  2. phenotypes-9,genotypes-4
  3. phenotypes-4,genotypes-9
  4. phenotypes-4,genotypes-8

Answer: Option 3

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

10:   In pigeons females have which type of genetic composition?
Options:
  1. homogametic
  2. heterogametic
  3. both of the above
  4. partially homogametic and partially heterogametic

Answer: Option 2

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough




Download StudyAlways app from google play





There's a thin line between genius and bottom-barrel stupidness. I hover delicately on a tightrope between the two, wondering where I'll land if I'll ever fall.
-Suzanne Crowley The Very Ordered Existence of Merilee Marvelous