1:   Two allopatric species of Galapagos finches have beaks of similar size. The observation that significant differences in beak size are evident when the two species occur on the same island is an example of
Options:
  1. commensalism
  2. competitive exclusion
  3. species diversity
  4. character displacement.

Answer: Option 4

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

2:   Study of fossil is called
Options:
  1. Palaeobotany
  2. Palaeonatology
  3. Misologists
  4. Systematics

Answer: Option 2

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

3:   Loop of Henle takes part in absorption of
Options:
  1. Potassium
  2. Glucose
  3. Water
  4. Urea

Answer: Option 3

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

4:   Fossils are
Options:
  1. Fovea in the retina of vertebrate eye
  2. Remains of organisms presents in the rocks
  3. The fossa present in a bones
  4. Foramen through which nerve pass

Answer: Option 2

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

5:   The correct sequence of substance appeared during the course or origin of life on earth was
Options:
  1. Nucleotides, amino acid, phosphates, enzymes
  2. Amino acid, ammonia, phosphates, nucleic acid
  3. Ammonia, amino acid, protein, nucleic acid
  4. Glucose, amino acid, nucleic acid, proteins

Answer: Option 3

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

6:   Homologous structures have
Options:
  1. Similar origin but dissimilar functions
  2. Dissimilar origin but similar functions
  3. Dissimilar origin but dissimilar functions
  4. Dissimilar origin but dissimilar structures

Answer: Option 1

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

7:   There is more competition for survival between
Options:
  1. Different animals of same niche
  2. Same animals of same niche
  3. Different animals of different niche
  4. Same animals of different nichep

Answer: Option 2

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

8:   Evolution is defined as
Options:
  1. History of race
  2. Development of race
  3. History and development of race with variations
  4. Progressive history of race

Answer: Option 3

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

9:   Chick pea is infected with
Options:
  1. fungal blight
  2. bacterial blight
  3. cucumovirus
  4. all of these

Answer: Option 4

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

10:   Through flooding of soil, ------pathogen can be eliminated
Options:
  1. soft rot bacterium of sugarcane
  2. wilt fungus of pigeon pea
  3. nematodes of root knots and earcockle
  4. none of these

Answer: Option 3

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough




Download StudyAlways app from google play





Expect nothing. Live frugally on surprise
-Alice Walker