1:   The dorsal unpaired portion of the diaphragm is developed from:
Options:
  1. Septum transversum
  2. Pleuroperitoneal membranes
  3. Dorsal mesentery of oesophagus
  4. Lateral thoracic wall

Answer: Option 3

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

2:   Which of the following part of pancreas is not formed from dorsal bud?
Options:
  1. Inferior part of head of pancreas
  2. Neck
  3. Body
  4. All of above

Answer: Option 1

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

3:   Which of the following organ does not form in mullerian agenesis?
Options:
  1. Uterus
  2. Cervix
  3. Upper 2/3rd of vagina
  4. All of above

Answer: Option 4

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

4:   Spermatogenic series of cells of testis are derived from:
Options:
  1. Endoderm
  2. Coelomic epithelium
  3. Mesoderm
  4. None of above

Answer: Option 1

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

5:   The mammary ridge or milk line appears in which week of intrauterine life?
Options:
  1. 4th
  2. 5th
  3. 6th
  4. 7th

Answer: Option 3

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

6:   The vitellointestinal duct which is present in the embryo, normally disappears during which week of intrauterine life?
Options:
  1. 6th
  2. 7th
  3. 8th
  4. 9th

Answer: Option 1

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

7:   By which month of intrauterine life testes reaches the iliac fossa ?
Options:
  1. 2nd month
  2. 3rd month
  3. 4th month
  4. 5th month

Answer: Option 2

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

8:   Which of the following cells are derived from coelomic epithelium?
Options:
  1. Spermatogenic cells
  2. Cells of sertoli
  3. Cells of leydig
  4. Interstitial cells

Answer: Option 2

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

9:   The adrenal cortex is derived from which germ layer?
Options:
  1. Ectoderm
  2. Mesoderm
  3. Endoderm
  4. Both mesoderm and endoderm

Answer: Option 2

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

10:   The facial muscles are developed from the mesoderm of:
Options:
  1. First branchial arch
  2. Second branchial arch
  3. Third branchial arch
  4. Fourth branchial arch

Answer: Option 2

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough




Download StudyAlways app from google play





Take the risk of thinking for yourself, much more happiness, truth, beauty, and wisdom will come to you that way.(Closing statement of the debate with William Dembski at Prestonwood Baptist Church, Plano, Texas, November , 0 0)
-Christopher Hitchens