1:   Bhang is obtained from
Options:
  1. Canabis sativa
  2. Argemone maxicana
  3. Papaver somniferum
  4. Dhatura anoxia

Answer: Option 1

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

2:   Which of the following is not the product of genetic engineering
Options:
  1. Dolly
  2. Charlie
  3. Giardia
  4. None of these

Answer: Option 2

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

3:   Which is not found in organic farming
Options:
  1. green fertilizer
  2. chemical fertilizer
  3. cycling of crop
  4. compound and formyard fertilizer

Answer: Option 4

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

4:   Protherians are mammals which......
Options:
  1. Give birth to live but immature young ones
  2. Give birth to live young ones and uses placenta
  3. Lay eggs
  4. None of the above

Answer: Option 3

Explanation:

Prototherians are mammals which lay eggs. Most of the animals in this group are extint.A good example is platypus which is native to Australia. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

5:   The remenant of a lost tail in humans is.....
Options:
  1. Cecum
  2. Appendix
  3. Coccyx
  4. None of the above

Answer: Option 3

Explanation:

The coccyx, or tailbone, is the remnant of a lost tail. All mammals have a tail at one point in their development; in humans, it is present for a period of 4 weeks, during stages 14 to 22 of human embryogenesis. This tail is most prominent in human embryos 31-35 days old. The tailbone, located at the end of the spine, has lost its original function in assisting balance and mobility, though it still serves some secondary functions, such as being an attachment point for muscles, which explains why it has not degraded further. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

6:   plica semilunaris in humans is vestigial remenant of.....
Options:
  1. Gill slits
  2. Cecum
  3. Nictitating membrane
  4. Coccyx

Answer: Option 3

Explanation:

The plica semilunaris is a small fold of bulbar conjunctiva on the medial canthus of the eye. It is the vestigial remnant of the nictitating membrane (the "third eyelid") which is drawn across the eye for protection. It is present in other animals such as birds, reptiles, and fish. It is rare in mammals, mainly found in monotremes and marsupials. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

7:   Presence of heterodont dentition is an evidence of....
Options:
  1. Evolving food habits over time
  2. Feeding and hunting specialization in a species
  3. Availability of food and adaptation
  4. All of the above

Answer: Option 4

Explanation:

All of the above. The anatomical term heterodont refers to animals which possess more than a single tooth morphology. For example, members of the Synapsida generally possess incisors, canines ('eyeteeth'), premolars, and molars. The presence of heterodont dentition is an evidence of some degree of feeding/hunting specialization in a species. It also exhibits evolving food habits, availability of food and adaptation towards it. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

8:   Eusthenopteron or lobe-finned fishes have.....scales
Options:
  1. Placoid scales
  2. Cosmoid scales
  3. Elasmoid scales
  4. Leptoid scales

Answer: Option 3

Explanation:

Elasmoid scales are thin, imbricated scales composed of a layer of dense, lamellar bone called isopedine, above which is a layer of tubercles usually composed of bone, as in Eusthenopteron. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

9:   Placoid scales found in........fishes are structurally homologus to vertebrate....
Options:
  1. Lobe-finned........hairs
  2. Cartilaginous.......teeth
  3. Teleosts........nails
  4. None of the above

Answer: Option 2

Explanation:

Placoid scales are found in the cartilaginous fishes: sharks, rays, and chimaeras. They are also called dermal denticles, Placoid scales are structurally homologous with vertebrate teeth. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

10:   What is the characteristic feature of Cephalochordates?
Options:
  1. Presence of a notochord that persists throughout life
  2. Presence of a notochord in the embryonic life
  3. Presence of neurocoel
  4. None of the above

Answer: Option 1

Explanation:

The characteristics of Cephalochordata are that they are marine animals, segmented, and that they possess elongated bodies with a notochord that extends the length of the body and it persists throughout their life. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough




Download StudyAlways app from google play





So, have we solved the secret of happiness?"I believe so," he saidAre you going to tell me?"Yes.Ready?"Ready."Be satisfied."That's it?"Be greatful."That's it?"For what you have.For the love you receive.And for what God has given you."That's it?He looked me in the eye.Then he sighed deeply."That's it.
-Mitch Albom Have a Little Faith: a True Story