1:   Eri silk insect grows on
Options:
  1. Mulberry leaves
  2. neem leaves
  3. kher leaves
  4. all the above

Answer: Option 1

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

2:   Terpentine is obtained from
Options:
  1. pteridophytes
  2. gymnosperm
  3. wood of angiosperm
  4. flower of angiosperm

Answer: Option 4

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

3:   Which mollusc is used for obtaining cultured pearl
Options:
  1. Pinctada
  2. Haleotes
  3. Anodata
  4. Mytilus

Answer: Option 2

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

4:   Lac producing insect is
Options:
  1. Lyte
  2. Tachardia lacca
  3. Bombyx morii
  4. Antheria asma

Answer: Option 2

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

5:   In honeybees, the royal jelly is secreted by
Options:
  1. crop gland
  2. wax gland
  3. salivary gland
  4. none of these

Answer: Option 3

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

6:   Bhang is obtained from
Options:
  1. Canabis sativa
  2. Argemone maxicana
  3. Papaver somniferum
  4. Dhatura anoxia

Answer: Option 1

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

7:   Which of the following is not the product of genetic engineering
Options:
  1. Dolly
  2. Charlie
  3. Giardia
  4. None of these

Answer: Option 2

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

8:   Which is not found in organic farming
Options:
  1. green fertilizer
  2. chemical fertilizer
  3. cycling of crop
  4. compound and formyard fertilizer

Answer: Option 4

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

9:   Protherians are mammals which......
Options:
  1. Give birth to live but immature young ones
  2. Give birth to live young ones and uses placenta
  3. Lay eggs
  4. None of the above

Answer: Option 3

Explanation:

Prototherians are mammals which lay eggs. Most of the animals in this group are extint.A good example is platypus which is native to Australia. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

10:   The remenant of a lost tail in humans is.....
Options:
  1. Cecum
  2. Appendix
  3. Coccyx
  4. None of the above

Answer: Option 3

Explanation:

The coccyx, or tailbone, is the remnant of a lost tail. All mammals have a tail at one point in their development; in humans, it is present for a period of 4 weeks, during stages 14 to 22 of human embryogenesis. This tail is most prominent in human embryos 31-35 days old. The tailbone, located at the end of the spine, has lost its original function in assisting balance and mobility, though it still serves some secondary functions, such as being an attachment point for muscles, which explains why it has not degraded further. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough




Download StudyAlways app from google play





Where there is love there is life.
-Mahatma Gandhi