1:   Bowman's capsule and glomerulus are together called:
Options:
  1. Malphigian body
  2. Renal corpuscles
  3. Both of above
  4. None of above

Answer: Option 3

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

2:   In which of the following nitrogenous waste products is excreted in form of urea?
Options:
  1. Mammals
  2. Marine fish
  3. Terrestrial amphibians
  4. All of above

Answer: Option 4

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

3:   In which of the following organism nitrogenous waste product is released in form of ammonia?
Options:
  1. Reptiles
  2. Marine fish
  3. Bony fish
  4. Lizard

Answer: Option 3

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

4:   Which of the following organisms are uricotelic?
Options:
  1. Mammals
  2. Marine fish
  3. Birds
  4. Bony fish

Answer: Option 3

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

5:   Which of the following organisms would you predict to have the highest assimilation efficiency ?
Options:
  1. Caterpillar
  2. Lion
  3. Deer
  4. Snail

Answer: Option 2

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

6:   The cells of an ant and an elephant are, on average, the same size an elephant just has more cells.Waht is the main advantage of small cell size ?
Options:
  1. Small cells are easier to organize into tissues and organs.
  2. A small cell has larger plasma membrane surface area than does a large cell, facilitating sufficientexchange of material with its environment.
  3. The cytoskeleton of a large cell would have to be so large that cells would be too heavy.
  4. A small cell has a larger surface area relative to cytoplasmic volume, facilitating sufficient ex-change of materials.

Answer: Option 4

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

7:   Which of the following doesn't have maxilla bone?
Options:
  1. Birds
  2. Bony fish
  3. Amphibians
  4. Reptiles

Answer: Option 1

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

8:   The lacrimal bone is absent in which species?
Options:
  1. Living vertebrates
  2. Living amphibians
  3. Tetrapods
  4. All of above

Answer: Option 2

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

9:   In non-mammalian four-legged animals, the bone homologous to the stapes is usually called the:
Options:
  1. pars media plectra
  2. Hyomandibular
  3. Columella
  4. None of above

Answer: Option 3

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

10:   The tensor tympani and stapedius muscles are more highly developed in which of the following?
Options:
  1. Human
  2. Rats
  3. Cats
  4. Bats

Answer: Option 4

Explanation:

Tensor tympani and stapedius muscles are more highly developed in bats and serve to block outgoing cries of the bats during echolocation . Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough




Download StudyAlways app from google play





True hope is swift, and flies with swallow's wings.
-William Shakespeare