1:   Which one of the following in not a poisonous snake
Options:
  1. cobra
  2. viper
  3. python
  4. none of these

Answer: Option 3

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

2:   Body cavity is the cavity present between body wall and gut wall. In some animals the body cavity is not lined by mesoderm. Such animals are called
Options:
  1. acoelomate
  2. pseudocoelomate
  3. coelomate
  4. none of these

Answer: Option 2

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

3:   Which of the following is oviparous
Options:
  1. Platypus
  2. flying fox
  3. elephant
  4. whale

Answer: Option 1

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

4:   Given below are types of cells present in some animals. Each one is specialized to perform a single specific except
Options:
  1. choanocytes
  2. interstitial cells
  3. nematocytes
  4. none of these

Answer: Option 2

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

5:   which one of the following sets of animals share a four chambered heart
Options:
  1. amphibian, reptiles, birds
  2. crocodiles, birds, mammals
  3. crocodiles, lizards, turtles
  4. none of these

Answer: Option 2

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

6:   Which of the following sets of animals belong to a single taxonomic group
Options:
  1. bat, pigeon, butterfly
  2. monkey, chimpanzee, man
  3. silkworm, tapeworm, earthworm
  4. none of these

Answer: Option 2

Explanation:

all belong to mammalia Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

7:   Birds and mammals share one of the following characteristics s a common feature
Options:
  1. pigmented skin
  2. viviparity
  3. warm blooded nature
  4. all the above

Answer: Option 3

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

8:   In some animal groups, the body is found divided into compartments with at least some organs /organs repeated. this characteristic feature is named
Options:
  1. segmentation
  2. metamerism
  3. metagenesis
  4. none of these

Answer: Option 2

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

9:   Chameleon belongs to
Options:
  1. amphibia
  2. reptilia
  3. birds
  4. arthropoda

Answer: Option 2

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

10:   Which group possesses an exoskeleton of scales and paired copulatory organs
Options:
  1. sshark
  2. urodela
  3. lizards
  4. none of these

Answer: Option 3

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough




Download StudyAlways app from google play





...it's my job to lead you to success, and, if you fail, it's because I failed, not you.'" (Spoken by Bracke, told by Eric)
-Shannon A. Thompson Minutes Before Sunset