1:   If a bird eats seeds with an energy content of 400 J, produces faeces that contain 200 J, and uses 190 J for respiration, what it this birds production efficiency ?
Options:
  1. 5%
  2. 25%
  3. 45%
  4. 50%

Answer: Option 1

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

2:   A recently introduced crop i n India is
Options:
  1. groundnut
  2. soyabean
  3. guava
  4. cauliflower

Answer: Option 2

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

3:   Pathogen variant is called
Options:
  1. variety
  2. breed
  3. strain
  4. all the above

Answer: Option 3

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

4:   Ethylmethane sulphonate induces
Options:
  1. polyploidy
  2. haploidy
  3. mutations
  4. all the above

Answer: Option 3

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

5:   Varieties developed in India through mutation breeding are
Options:
  1. over 200
  2. 147
  3. below hundred
  4. none of these

Answer: Option 1

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

6:   Triticale has been developed through
Options:
  1. autopolyploidy
  2. haploidy
  3. allopolyploidy
  4. none of these

Answer: Option 3

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

7:   Prolonged use of seeds of Lathyrus sativus causes a debilitating disorder due to presence of
Options:
  1. amygdalin
  2. cyanogenic glucosides
  3. neurotoxin
  4. all the above

Answer: Option 3

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

8:   Antinutritional factor present in rapeseed and mustard oil cakes is
Options:
  1. glucosinolates
  2. cyanogenic glycosides
  3. lsoflavonoids
  4. cyanoalanine

Answer: Option 1

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

9:   Saturated fatty acid that reduces oil quality is
Options:
  1. palmitic acid
  2. stearic acid
  3. erucic acid
  4. all of these

Answer: Option 3

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

10:   Lysine rich maize variety is
Options:
  1. protina
  2. rattan
  3. shakti
  4. all of these

Answer: Option 4

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough




Download StudyAlways app from google play





I know that in the end, God will forgive me. He will forgive your father, me, and you too. I hope you can do the same. Forgive your father if you can. Forgive me if you wish. But most important, forgive yourself.
-Khaled Hosseini The Kite Runner