1:   Starch is found as reserve food in ----------
Options:
  1. viruses
  2. bacteria
  3. plants
  4. animals

Answer: Option 3

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

2:   Glycogen is found as reserve food in ----------
Options:
  1. viruses
  2. bacteria
  3. plants
  4. animals

Answer: Option 4

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

3:   Starch is a polymer of -----------
Options:
  1. fructose
  2. glucose
  3. nucleotide
  4. amino acid

Answer: Option 2

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

4:   Cellular pool is found in --------------
Options:
  1. plants only
  2. animals only
  3. all living cells
  4. viruses

Answer: Option 3

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

5:   Which nitrogenous base is found in DNA but not in RNA
Options:
  1. Uracil
  2. thymin
  3. adenine
  4. cytocin

Answer: Option 2

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

6:   Which nitrogenous base is found in RNA but not in DNA
Options:
  1. Uracil
  2. thymin
  3. adenine
  4. cytocin

Answer: Option 1

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

7:   Which type of carbohydrate is cellulose
Options:
  1. monosaccharide
  2. oligosaccharide
  3. polysaccharide
  4. disaccharide

Answer: Option 3

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

8:   The esters of long chain fatty acids with long chain alcohols is
Options:
  1. starch
  2. milk
  3. waxes
  4. none of these

Answer: Option 3

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

9:   Which bond is found between every two molecules of amino acids in a protein molecule
Options:
  1. hydrogen bond
  2. electrovalent bond
  3. covalent bond
  4. peptide bond

Answer: Option 4

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

10:   The compound lipid which contains fat and carbohydrate is called
Options:
  1. phospholipid
  2. glycolipid
  3. carbolipid
  4. none of these

Answer: Option 2

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough




Download StudyAlways app from google play





Man is the only creature that consumes without producing. He does not give milk, he does not lay eggs, he is too weak to pull the plough, he cannot run fast enough to catch rabbits. Yet he is lord of all the animals. He sets them to work, he gives back to them the bare minimum that will prevent them from starving, and the rest he keeps for himself.
-George Orwell Animal Farm