1:   Which hamstring muscle is most commonly injured?
Options:
  1. Biceps femoris
  2. Semimembranous
  3. Semitendenous
  4. All of above

Answer: Option 1

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

2:   Semimembranous muscle is inserted on:
Options:
  1. Medial surface of tibia
  2. Medial tibial condyle
  3. Lateral side of head of fibula
  4. Linea aspera

Answer: Option 2

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

3:   The hamstring muscle helps in
Options:
  1. flexion of the knee joint
  2. Extension of hip joint
  3. Both of above
  4. None of above

Answer: Option 3

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

4:   The hamstring muscle is innervated by:
Options:
  1. Tibial branch of sciatic nerve
  2. Obturator nerve
  3. Femoral nerve
  4. All of above

Answer: Option 1

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

5:   In quadrupeds, which muscle is the single large tendon found behind the knee or comparable area?
Options:
  1. Gluteus Maximus
  2. Hamstring
  3. Quadriceps femoris
  4. All of above

Answer: Option 2

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

6:   The hamstring muscle is supplied by:
Options:
  1. Inferior gluteal artery
  2. Profunda femoris artery
  3. Both of above
  4. None of above

Answer: Option 3

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

7:   Hamstring muscle is inserted on:
Options:
  1. Tibia
  2. Fibula
  3. Both of above
  4. None of above

Answer: Option 3

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

8:   Which of the following muscle is originated from ischial tuberosity?
Options:
  1. Inferior gemellus muscle
  2. Hamstring
  3. Both of above
  4. None of above

Answer: Option 3

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

9:   The hamstring muscle is originated from:
Options:
  1. Ischial tuberosity
  2. Linea aspera
  3. Both of above
  4. None of above

Answer: Option 3

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

10:   The indentation inferior to the spineof ischium is the
Options:
  1. Greater sciatic notch
  2. Lesser sciatic notch
  3. Acetabular fossa
  4. None of above

Answer: Option 2

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough




Download StudyAlways app from google play





Give a bowl of rice to a man and you will feed him for a day. Teach him how to grow his own rice and you will save his life.
-Confucius