1:   Which is the longest tendon in human body?
Options:
  1. Achilles tendon
  2. Plantaris tendon
  3. Soleus tendon
  4. Tibialis anterior tendon

Answer: Option 2

Explanation:

The plantaris tendon tends to be between 30 and 45 cm in length. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

2:   Which of the following artery supplies plantaris muscle?
Options:
  1. Dorsalis pedis artery
  2. Sural arteries
  3. Popliteal artery
  4. All of above

Answer: Option 2

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

3:   Plantaris muscle is originated from:
Options:
  1. Medial supracondylar ridge of femur
  2. Lateral supracondylar ridge of femur
  3. Gluteal tuberosity of femur
  4. Greater trochanter of femur

Answer: Option 2

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

4:   The intermediate ridge on the posterior surface of the femur is called:
Options:
  1. Linea aspera
  2. Quadrate line
  3. Pectineal line
  4. Intertrochanteric line

Answer: Option 3

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

5:   Which artery is most commonly involved in haemoptysis?
Options:
  1. Bronchial artery
  2. Pulmonary artery
  3. Coronary artery
  4. Intercostal artery

Answer: Option 1

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

6:   What is the most common organism which causes acute epiglottis in adults?
Options:
  1. Streptococcus
  2. Staphylococcus
  3. Pneumococcus
  4. Haemophilus influenzae

Answer: Option 4

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

7:   A slight ridge is sometimes seen commencing about the middle of the intertrochanteric crest of femur, and reaching vertically downward for about 5 cm along the back part of the body, it is called the :
Options:
  1. intertrochanteric line
  2. linea quadrata
  3. quadrate tubercle
  4. Pectineal line

Answer: Option 2

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

8:   The neck of femur forms an angle with the shaft in about:
Options:
  1. 60 degrees
  2. 90 degrees
  3. 130 degrees
  4. 170 degrees

Answer: Option 3

Explanation:

This angle is highly variant. In the infant it is about 150 degrees and in old age reduced to 120 degrees on average. An abnormal increase in the angle is known as coxa valga and an abnormal reduction is called coxa vara. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

9:   Which of the following bone is commonly used to reconstruct the mandible?
Options:
  1. Tibia
  2. Fibula
  3. Femur
  4. Radius

Answer: Option 2

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

10:   External obturator muscle is inserted on:
Options:
  1. Obturator foramen
  2. Obturator membrane
  3. Trochanteric fossa of femur
  4. All of above

Answer: Option 3

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough




Download StudyAlways app from google play





I love it when a plan comes together!
-Hannibal Smith A-Team