1:   Superior mesentric artery arise from abdominal aorta at the level of which vertebrae?
Options:
  1. L1
  2. L2
  3. L3
  4. L4

Answer: Option 1

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

2:   Which of the following organelle is not bounded by double membrane?
Options:
  1. Mitochondria
  2. Nucleus
  3. Lysosome
  4. Chloroplast

Answer: Option 3

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

3:   Plasma membrane helps in:
Options:
  1. Cell growth
  2. Cell repair
  3. Packaging
  4. All of above

Answer: Option 4

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

4:   The molecules insoluble in phospholipid layer of cell membrane is transported along the gradient through
Options:
  1. Facilitated diffusion
  2. Simple diffusion
  3. Active transport
  4. None of above

Answer: Option 1

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

5:   Transportation through plasma membrane is possible due to:
Options:
  1. Plasma membrane is solid
  2. Fluidity of membrane
  3. There are holes present
  4. None of above

Answer: Option 2

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

6:   The content of protein in plasma membrane of RBC is :
Options:
  1. 12%
  2. 25%
  3. 52%
  4. 71%

Answer: Option 3

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

7:   Fluid mosaic model of plasma membrane was given by:
Options:
  1. Robert brown
  2. Robert hooke
  3. Schwann
  4. Nicholson and singer

Answer: Option 4

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

8:   What is the function of cell wall?
Options:
  1. Protection
  2. Provides shape
  3. Apoplastic transport
  4. All of above

Answer: Option 4

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

9:   Middle lamella in a plant cell is made up of:
Options:
  1. Calcium pectate
  2. Magnesium pectate
  3. Calcium carbonate
  4. Magnesium carbonate

Answer: Option 1

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

10:   Which cell wall is responsible for growth in plant cell?
Options:
  1. Primary cell wall
  2. Secondary cell wall
  3. Tertiary cell wall
  4. All of above

Answer: Option 1

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough




Download StudyAlways app from google play





Happiness does not come from without, it comes from within
-Helen Keller