1:   RENAME command in SQL Server falls under which type of command? DDL
Options:
  1. DML (Data Manipulation Language)
  2. DDL (Data Definition Language)
  3. DCL (Data control language)
  4. TCL (Transaction Control Language)

Answer: Option 2

Explanation:

RENAME command in SQL Server comes under DDL (Data Definition Language) Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

2:   Which of the following is not a valid data type in SQL Server?
Options:
  1. Geometry
  2. SQL_Varient
  3. SmallXML
  4. Money

Answer: Option 3

Explanation:

There is no SmallXML data type is presend in SQL Server till SQL Server version 2012. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

3:   From which version OFFSET command included in SQL Server ? 2012
Options:
  1. 2000
  2. 2005
  3. 2008
  4. 2012

Answer: Option 4

Explanation:

OFFSET command in SQL Server is included in SQL Sever version 2012 Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

4:   COMMIT command in SQL Server comes under which type of command?
Options:
  1. TCL (Transaction Control Language)
  2. DML (Data Manipulation Language)
  3. DCL (Data control language)
  4. DDL (Data Definition Language)

Answer: Option 1

Explanation:

COMMIT command comes under TCL (Transaction Control Language) in any RDBMS, Hence in SQL Server too Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

5:   How to check SQL Server version from T-SQL in SQL Server?
Options:
  1. SELECT @VERSION
  2. SELECT @@VERSION
  3. SELECT @@VERSION_NO
  4. SELECT @@VERSION_NUMBER

Answer: Option 2

Explanation:

@@VERSION is the SQL SERVER global variable to check the running version of SQL SERVER. syntax

SELECT @@VERSION
Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

6:   DROP command in SQL Server falls under what type of command?
Options:
  1. DML (Data Manipulation Language)
  2. DCL (Data control language)
  3. DDL (Data Definition Language)
  4. TCL (Transaction Control Language)

Answer: Option 3

Explanation:

DROP command in RDBMS falls under DDL (Data Definition Language) command So as in SQL Server. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

7:   ALTER command in SQL Server falls under which type of command?
Options:
  1. TCL (Transaction Control Language)
  2. DML (Data Manipulation Language)
  3. DCL (Data control language)
  4. DDL (Data Definition Language)

Answer: Option 4

Explanation:

ALTER command in RDBMS database falls under DDL (Data Definition Language). Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

8:   How many character can you have to define column name in SQL Server?
Options:
  1. 30
  2. 56
  3. 128
  4. 256

Answer: Option 3

Explanation:

Maximum of 128 character name you can have in SQL Server Table column (ref SQL Server version 2012) Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

9:   From Which version XML datatype is introduced?
Options:
  1. 2000
  2. 2005
  3. 2008
  4. 2012

Answer: Option 2

Explanation:

XML Data type is included in SQL Server version 2005. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

10:   Which of the following is not a valid data type in SQL Server?
Options:
  1. Geography
  2. SmallMoney
  3. Real
  4. BigText

Answer: Option 4

Explanation:

There is no BigText datatype in SQL Server till SQL Server version 2012 release. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

More Programming Questions on :




Download StudyAlways app from google play





Cosmic Ordering is your one way ticket to prosperity.
-Stephen Richards Cosmic Ordering: You can be successful