1:   Which of these method of String class can be used to test to strings for equality?
Options:
  1. isequals()
  2. equals()
  3. equal()
  4. isequal()

Answer: Option 2

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

2:   Which of these method of String class is used to obtain character at specified index?
Options:
  1. char()
  2. charAt()
  3. Charat()
  4. charat()

Answer: Option 2

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

3:   what is a compound statement?
Options:
  1. Statement involving if and else
  2. Way of setting the value of a variable
  3. Collection of one or more statements enclosed in braces
  4. Way of declaring variables

Answer: Option 3

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

4:   What is the difference between a TextArea and a TextField?
Options:
  1. TextArea is not a class
  2. Textarea can be used for output
  3. TextAreas are used for displaying graphics
  4. TextArea can handle multiple lines of text

Answer: Option 4

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

5:   In Java, arrays are implemented as?
Options:
  1. class
  2. variable
  3. object
  4. method

Answer: Option 3

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

6:   Given a one dimensional array arr, what is the correct way of getting the number of elements in arr.
Options:
  1. arr.length
  2. arr.size
  3. arr.length-1
  4. arr.size-1

Answer: Option 1

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

7:   Which of the following is necessary to specify at time of array initialization?
Options:
  1. row
  2. column
  3. both row and column
  4. None of the above

Answer: Option 1

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

8:   how many ways to create thread in Java?
Options:
  1. 3
  2. 1
  3. 2
  4. thread can't be created in Java

Answer: Option 3

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

9:   Which of the following is a reserved word in the Java?
Options:
  1. native
  2. array
  3. method
  4. subclass

Answer: Option 1

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

10:   which of the following is the reference data type in Java?
Options:
  1. short
  2. array
  3. long
  4. double

Answer: Option 2

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough




Download StudyAlways app from google play





It's like, I'm scared and there're a lot of ugly things, but I'd rather be shipwrecked on this lovely island than safe in a sad, gray cell.
-Corey Ann Haydu OCD Love Story