1:   The radii of two equal lengths of wire are int he ratio 2:1, when stretched by same force, the ratio of increase in lengths will be
Options:
  1. 1:4
  2. 1:2
  3. 2:1
  4. 8:1

Answer: Option 1

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

2:   Two wires of same material are such that length and diameter of A is twice the length and diameter of B. the ratio of forces producing same increase in length will be
Options:
  1. 1:1
  2. 1:2
  3. 2:1
  4. 4:1

Answer: Option 3

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

3:   Radius of wire A is twice that of B. Both are stretched by same force. Stress on B is with respect to stress on A
Options:
  1. equal
  2. four times
  3. twice
  4. half

Answer: Option 2

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

4:   Y for Brass is 0.9 X 10^11 N/m2 and diameter 0.6 mm. To increase the length by 0.2 %, the necessary force is nearly
Options:
  1. 17N
  2. 34 N
  3. 51 N
  4. 68 N

Answer: Option 3

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

5:   Unit of force per unit area is not equal to
Options:
  1. stress
  2. strain
  3. Y
  4. pressure

Answer: Option 2

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

6:   Unit of stress is
Options:
  1. N-m
  2. Nm2
  3. N/m2
  4. no unit

Answer: Option 3

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

7:   Unit of strain is
Options:
  1. cm
  2. N/m2
  3. per m2
  4. no unit

Answer: Option 4

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

8:   The inter molecular force is minimum in
Options:
  1. gaseous substances
  2. solids
  3. liquids
  4. all the above

Answer: Option 1

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

9:   The inter molecular force is maximum in
Options:
  1. gaseous substances
  2. solids
  3. liquids
  4. all the above

Answer: Option 2

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

10:   The kinetic energy of molecules of a gas depends on
Options:
  1. nature of gas
  2. absolute temperature of gas
  3. volume of gas
  4. all the above

Answer: Option 2

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough




Download StudyAlways app from google play





When you stop existing and you start truly living, each moment of the day comes alive with the wonder and synchronicity.
-Steve Maraboli Life the Truth and Being Free