1:   The speed of a body is doubled, the quantity which gets doubled is
Options:
  1. acceleration
  2. momentum
  3. KE
  4. weight

Answer: Option 2

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

2:   1 KWH is equal to
Options:
  1. 3.6 X 10^6 J
  2. 3.6 X 10^4 J
  3. 3.6 X 10^3 J
  4. 3.6 X 10^-4 J

Answer: Option 1

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

3:   If the momentum increases by 50% the percentage increase in KE is
Options:
  1. 75%
  2. 100%
  3. 125%
  4. 150%

Answer: Option 3

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

4:   Masses m and 2m have same linear momentum. The ratio of their KE is
Options:
  1. 1:2
  2. 2:1
  3. 1:4
  4. 4:1

Answer: Option 2

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

5:   The masses of two bodies are 1 kg and 4 kg and have same KE, the ratio of linear momentum is
Options:
  1. 1:2
  2. 4:1
  3. 1:4
  4. 2:1

Answer: Option 3

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

6:   If a force F produces a velocity v in the body, then the power consumed is
Options:
  1. F/v
  2. v/F
  3. F.v
  4. Fv2

Answer: Option 3

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

7:   1 HP is equal to ------- watt
Options:
  1. 74.6
  2. 746
  3. 7460
  4. 550

Answer: Option 2

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

8:   A weight of 60 kg is pulled along horizontal 2m by a string. If u=0.5, inclination of string with horizontal is 60 degree, g=9.8 m/s2,. Work done is
Options:
  1. 294 J
  2. 15 J
  3. 588 J
  4. 197 J

Answer: Option 1

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

9:   Spring constants of two springs are 1500 N/m and 3000 N/m. When stretched by equal forces, the ratio of PE will be
Options:
  1. 4:1
  2. 1:4
  3. 2:1
  4. 1:2

Answer: Option 3

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

10:   The PE in spring is U when stretched by 2 cm. On stretching by 10 cm, the PE will be
Options:
  1. 1/U2
  2. 1/U
  3. 25 U
  4. none of these

Answer: Option 3

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough




Download StudyAlways app from google play





Let mental culture go on advancing, let the natural sciences progress in even greater extent and depth, and the human mind widen itself as much as it desires: beyond the elevation and moral culture of Christianity, as it shines forth in the Gospels, it will not go.
-Johann Wolfgang von Goethe