1:   Scalar product of two vectors is
Options:
  1. scalar
  2. vector
  3. both the above
  4. none of these

Answer: Option 1

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

2:   The sum of two vectors is maximum, when their direction are
Options:
  1. same
  2. opposite
  3. perpendicular
  4. none of these

Answer: Option 1

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

3:   Angular momentum is -------- quantity
Options:
  1. scalar
  2. vector
  3. both the above is possible
  4. none of these

Answer: Option 2

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

4:   to represent vector quantities ----- is required
Options:
  1. magnitude
  2. direction
  3. both the above
  4. none of these

Answer: Option 3

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

5:   The magnitude of unit vector is
Options:
  1. 0
  2. 1
  3. 2
  4. 3

Answer: Option 2

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

6:   A man goes round a circular path of radius r, n times resultant displacement will be
Options:
  1. nr
  2. 2rn
  3. 0
  4. 2r X pi

Answer: Option 3

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

7:   Which of the following quantities is vector
Options:
  1. lenght
  2. volume
  3. acceleration
  4. none of these

Answer: Option 3

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

8:   Which of the following combination can not give a resultant of 4N
Options:
  1. 2N, 2N
  2. 4N, 6N
  3. 2N, 8N
  4. all the above

Answer: Option 3

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

9:   The sum of two vectors will be maximum, when angle between them is ----- degree
Options:
  1. 120
  2. 60
  3. 90
  4. 0

Answer: Option 4

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

10:   Which of the following quantities is scalar
Options:
  1. force
  2. impulse
  3. work
  4. all the above

Answer: Option 3

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough




Download StudyAlways app from google play





Friends are the family you choose (~ Nin/Ithilnin, Elven rogue).
-Jess C. Scott The Other Side of Life