1:   The unit of gas constant in S.I. system is
Options:
  1. calorie / degree Celsius
  2. Joule . mol
  3. Joul / K mol
  4. none of these

Answer: Option 3

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

2:   Temperature can be represented as a derived unit in terms of which of the following quantities
Options:
  1. length and mass
  2. mass and time
  3. both the above
  4. none of these

Answer: Option 4

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

3:   The average distance between the earth and sun is named -----unit
Options:
  1. one light year
  2. one astronomical
  3. both the above
  4. none of these

Answer: Option 2

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

4:   One CSL is the unit of
Options:
  1. volume
  2. area
  3. mass
  4. length

Answer: Option 3

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

5:   The S.I. unit of work, energy and heat is
Options:
  1. Calroie
  2. Joule
  3. Newton
  4. none of these

Answer: Option 2

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

6:   The number of supplementary units in S. I. system is
Options:
  1. 2
  2. 3
  3. 7
  4. 5

Answer: Option 1

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

7:   The number of significant digits in 3000 is
Options:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4

Answer: Option 4

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

8:   ---- error has no definite cause
Options:
  1. constant
  2. continue
  3. random
  4. none of these

Answer: Option 3

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

9:   The difference between the true value and observed value of a physical quantity is called
Options:
  1. error in measurement
  2. least count
  3. mass reduction
  4. none of these

Answer: Option 1

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

10:   The numeric value of a physical quantity is ---- to its unit
Options:
  1. directly proportional
  2. inversely proportional
  3. both the above
  4. none of these

Answer: Option 2

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough




Download StudyAlways app from google play





But when it came right down to it, the skin of my wrist looked so white and defensless that I couldn't do it. It was as if what I wanted to kill wasn't in that skin or the thin blue pulse that jumped under my thumb, but somewhere else, deeper, more secret, and a whole lot harder to get.
-Sylvia Plath The Bell Jar