1:   The unit of power is
Options:
  1. kilowatt
  2. Joule
  3. kg X m/s2
  4. Watt x day

Answer: Option 1

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

2:   The total number of fundamental units is S.I. system is
Options:
  1. 3
  2. 5
  3. 7
  4. 9

Answer: Option 4

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

3:   SI unit of mechanical equivalent of heat is
Options:
  1. J cal
  2. J/cal
  3. Cal. erg
  4. erg/cal

Answer: Option 2

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

4:   The unit of reactance is
Options:
  1. mho
  2. ohm
  3. Ampere
  4. none of these

Answer: Option 2

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

5:   The dimension of stress is same as that of
Options:
  1. force
  2. torque
  3. pressure
  4. all the above

Answer: Option 3

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

6:   The unit of Planck's constant is
Options:
  1. Joule
  2. Joule / sec
  3. Joule X second
  4. none of these

Answer: Option 3

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

7:   Which of the following is a dimensionless quantity
Options:
  1. Gravitational constant
  2. Planck's constant
  3. Magnification of convex lens
  4. none of these

Answer: Option 3

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

8:   The dimensions of Planck's constant are similar to
Options:
  1. linear momentum
  2. angular momentum
  3. energy
  4. none of these

Answer: Option 2

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

9:   If L and R are inductance and resistance respectively, then which of the following will have dimensions of frequency
Options:
  1. RL
  2. R/L
  3. L/R
  4. LR2

Answer: Option 1

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

10:   Which of the following pairs have unequal dimension
Options:
  1. angular momentum and Planck's constant
  2. moment of inertia and torque
  3. work and torque
  4. none of these

Answer: Option 2

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough




Download StudyAlways app from google play





I learned that dying is just a part of our journey of life. We are all on this journey and dying is a part of it for each of us. That does not mean that hope is hone. Hope just changes to a very realistic, practical hope... Sometimes hope becomes more beautiful than ever in our lives because it is about hope for the present moment and hope that is natural, such as, 'I hope the sun shines today'.
-Joyce Hutchinson