1:   Which one is angular resolution fundamental quantity
Options:
  1. length
  2. time
  3. radian
  4. angle

Answer: Option 4

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

2:   Which unit is not for length
Options:
  1. Parsec
  2. Light year
  3. Angstrom
  4. Nano

Answer: Option 4

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

3:   h/ 2 Pi is the dimension of
Options:
  1. velocity
  2. momentum
  3. energy
  4. angular momentum

Answer: Option 4

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

4:   For a circuit of L and R the dimensions of frequency will be
Options:
  1. of R/L
  2. of L/R
  3. L2 / R2
  4. none of these

Answer: Option 1

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

5:   Dimensional formula for viscosity is
Options:
  1. ML2T-2
  2. MLT-3
  3. ML-1T-2
  4. none of these

Answer: Option 3

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

6:   The dimensional formula ML^2T^-3 shows
Options:
  1. force
  2. power
  3. energy
  4. pressure

Answer: Option 2

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

7:   In equation S= a +bt + ct^2 , S in meter, t in second, then unit of c will be
Options:
  1. m2
  2. m
  3. m/s
  4. m/s2

Answer: Option 4

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

8:   Unit of luminous intensity is
Options:
  1. Lux
  2. Lumen
  3. Candela
  4. Angstrom

Answer: Option 3

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

9:   Planck constant h is equivalent to dimensional quantity
Options:
  1. energy
  2. work
  3. linear momentum
  4. angular momentum

Answer: Option 4

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

10:   Light year is the unit of
Options:
  1. long length
  2. short time
  3. light energy
  4. mass

Answer: Option 1

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough




Download StudyAlways app from google play





Some days you must learn a great deal. But you should also have days when you allow what is already in you to swell up and touch everything. If you never let that happen, then you just accumulate facts, and they begin to rattle around inside of you.
-E.L. Konigsburg