1:   If a body loses half of is velocity on penetrating 3 cm in a wooden block,then how much will it penetrate more before coming to rest?
Options:
  1. 3 cm
  2. 2 cm
  3. 1 cm
  4. 4 cm

Answer: Option 3

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

2:   A mass is hanging on a spring balance which is kept in a lift.The lift ascends with increasing speed.The spring balance will show in its reading
Options:
  1. deceases
  2. increases
  3. both increases and decreases
  4. none of the above

Answer: Option 2

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

3:   SIgnificant figures of the number 5.0027 is -----
Options:
  1. 3
  2. 4
  3. 2
  4. 5

Answer: Option 4

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

4:   Dimensional formula for electromotive force is same as that for --------
Options:
  1. current
  2. energy
  3. potential
  4. force

Answer: Option 3

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

5:   Pick out the odd one which is not a unit of time?
Options:
  1. leap year
  2. shake
  3. year
  4. light year

Answer: Option 4

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

6:   One calorie of heat is equivalent to 4.2 J. One BTU (British thermal unit) is equivalent to 1055 J. The value of one BTU in calories is
Options:
  1. 251.2 cal
  2. 200 cal
  3. 263 cal
  4. none of the above

Answer: Option 1

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

7:   1mm of Hg pressure is equivalent to one torr and one torr is equivalent to 133.3 N/meter square. The atmospheric pressure in mm of Hg pressure is
Options:
  1. 70 mm
  2. 760 mm
  3. 3.76 mm
  4. none of the above

Answer: Option 2

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

8:   The time taken by an electron to go from ground state to excited state is one shake. Find this time in nanosecond
Options:
  1. 20 ns
  2. 2 ns
  3. 10 ns
  4. 4 ns

Answer: Option 3

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

9:   One slug is equivalent to 14.6 kg. A force of 10 pound is applied on a body of one kg. Find the acceleration of the body
Options:
  1. 44.48 m/second square
  2. 4.448 m/second square
  3. 44.4 ft/second square
  4. None of the above

Answer: Option 1

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

10:   The acceleration of a car is 10 mile per hour per second. The same in ft/square second is
Options:
  1. 1.467 ft/square
  2. 14.67 ft/square
  3. 40 ft/square
  4. none of the above

Answer: Option 1

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

More Physics Questions on :




Download StudyAlways app from google play





There is no refuge from confession but suicide and suicide is confession
-Daniel Webster