1:   A ball of steel of radius 4 cm moving with a speed of 81 cm/s hits another ball of steel of radius 2 cm at rest. If the collision is elastic, the speed of the smaller ball after the collision will be
Options:
  1. 63 cm/s
  2. 144 cm/s
  3. 120 cm/s
  4. 85 cm/s

Answer: Option 2

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

2:   Newton's third law, action has equal and opposite reaction proves
Options:
  1. law of conservation of momentum
  2. law of conservation of mass
  3. charge conservation
  4. law of conservation of energy

Answer: Option 1

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

3:   Which activity is not based upon friction
Options:
  1. writing
  2. speaking
  3. hearing
  4. walking

Answer: Option 3

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

4:   Formula for true force is
Options:
  1. F=ma
  2. F= mdv/d
  3. F=d(mv)/dt
  4. none of these

Answer: Option 3

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

5:   Diwali rocket is ejecting 50 g of gases at a velocity of 400 m/s. The acceleration force on the rocket will be
Options:
  1. 22 dyne
  2. 20N
  3. 20 dyne
  4. 100 N

Answer: Option 2

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

6:   An electric heater is heated respectively by DC and AC. Applied voltage for both the currents is equal. The heat produced per second will be
Options:
  1. more on heating by AC source
  2. more on heating by DC source
  3. same for both
  4. none of these

Answer: Option 2

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

7:   Rockets are launched in Eastward direction to take advantage of
Options:
  1. the clear sky on Eastern side
  2. the thimmer atmosphere of theside
  3. earth's rotation
  4. earth's tilt

Answer: Option 3

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

8:   A coin of mass 10 g is placed over a book of length 50 cm. The coin is on the verge of sliding when one end of the book is lifted 10 cm up. The coefficient of static friction between the book and the coin is
Options:
  1. 1.0
  2. 0.4
  3. 0.3
  4. 0.2

Answer: Option 4

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

9:   If the momentum of a particle is increased by 20%, then its kinetic energy increases by
Options:
  1. 44%
  2. 66%
  3. 80%
  4. 30%

Answer: Option 1

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

10:   A car of mass m is moving with momentum p. If u be the coefficient of friction between the tyres and the road, what will be stopping distance due to friction alone
Options:
  1. P2/2ug
  2. p2/2mug
  3. p2/2m2ug
  4. p2/2mg

Answer: Option 3

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough




Download StudyAlways app from google play





Kecantikan yang abadi terletak pada keelokan adab dan ketinggian ilmu seseorang. Bukan terletak pada wajah dan pakaiannya
-Hamka