1:   A particle moving with uniform acceleration starts from its initial position of rest and covers some distance in first 5s. The distance covered by the particle in next 5 sec will be
Options:
  1. equal to the first distance
  2. double of the first distance
  3. three times of the first distance
  4. four times of the first distance

Answer: Option 1

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

2:   A boy playing on the roof of a 10 m high building throws a ball with a speed of 10 m/s at an angle of 30 degree with the horizontal. How far from the throwing point will the ball be at the height of 10m from the ground
Options:
  1. 5.2 m
  2. 4.33 m
  3. 2.6 m
  4. 8.66 m

Answer: Option 4

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

3:   The angular speed of second's hand of a clock is
Options:
  1. pi/60
  2. 2 pi/60
  3. 3 Pi/60
  4. 4pi/60

Answer: Option 2

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

4:   Two cars of masses m1 and m2 are moving on circular paths of radii r1 and r2. The velocities v1 and v2 are such that they complete one circle in same time. The ratio of angular speeds is
Options:
  1. m1:m2
  2. r1:r2
  3. 1:1
  4. m1r1:m2r2

Answer: Option 3

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

5:   A force of constant magnitude acts on a particle whose direction is always normal to velocity of particle and motion occurs in a plane. This means
Options:
  1. velocity is constatn
  2. KE is constant
  3. acceleration is constant
  4. motion occurs on parabolic path

Answer: Option 2

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

6:   A particle is moving on a circular path, the acceleration of particle will be
Options:
  1. along the circumference of circle
  2. along the tangent
  3. along the radius
  4. zero

Answer: Option 3

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

7:   If R=4 X H (max), then angle of projection is --------degree
Options:
  1. 90
  2. 60
  3. 45
  4. 30

Answer: Option 3

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

8:   If the velocity of projectile is doubled, the maximum range will be
Options:
  1. unchanged
  2. double
  3. half
  4. four times

Answer: Option 4

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

9:   A ball is projected at an angle of 45 degree to earth's surface and having KE=E. At the highest point the KE will be
Options:
  1. zero
  2. E/2
  3. E/3
  4. E

Answer: Option 2

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

10:   The time of flight of a projectile depends on
Options:
  1. only on magnitude of initial velocity
  2. only on direction of projection
  3. only on vertical component of velocity
  4. only on horizontal component of velocity

Answer: Option 3

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough




Download StudyAlways app from google play





I think that one of these days," he said, "you're going to have to find out where you want to go. And then you've got to start going there. But immediately. You can't afford to lose a minute. Not you.
-J.D. Salinger The Catcher in the Rye