1:   A body falls freely under gravity. The distances covered in 1st, 2nd and 3rd second in the ratio
Options:
  1. 1:3:5
  2. 1:2:3
  3. 1:4:9
  4. 1:4:6

Answer: Option 1

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

2:   A body released from the top of tower covers 20 m in last 2 seconds. Uf g =10 m/s2, the height of the tower is
Options:
  1. 60m
  2. 45 m
  3. 80 m
  4. 50 m

Answer: Option 2

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

3:   A car travels half of the distance with speed 40 km/h and remaining half with 60 km/h. The average speed of the car is
Options:
  1. 50 km/h
  2. 48 km/h
  3. 100 km/h
  4. 20 km/h

Answer: Option 2

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

4:   Starting from rest, a body moves with uniform acceleration 8 m/s2, the distance travelled in 5th second is
Options:
  1. 36 m
  2. 40 m
  3. 100 m
  4. zero

Answer: Option 1

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

5:   A train is moving with velocity 72 km/h. The retardation required to stop it after 200 m is ------ m/s2.
Options:
  1. 2
  2. 20
  3. 1
  4. 10

Answer: Option 3

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

6:   Velocity of projection upwards is 15 m/s, the maximum height attained is
Options:
  1. 11.25 m
  2. 16.2 m
  3. 24.4 m
  4. 7.62 m

Answer: Option 1

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

7:   A body projected upward reaches height h and comes to original place of projection, then
Options:
  1. distance travelled by body is zero
  2. the average speed is zero
  3. displacement is 2h
  4. displacement is zero

Answer: Option 4

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

8:   A ball projected vertically up reaches height h in time t, value of h in time 1/2 will be
Options:
  1. 7h/8
  2. 3h/4
  3. h/2
  4. h/4

Answer: Option 2

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

9:   The motion of molecules of gas is
Options:
  1. one dimensional
  2. two dimensional
  3. three dimensional
  4. only up and down

Answer: Option 3

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

10:   Ratio beween maximum range and square of time of flight in projectile motion is
Options:
  1. 10:49
  2. 49:10
  3. 98:10
  4. 10:98

Answer: Option 2

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough




Download StudyAlways app from google play





Parents can only give good advice or put them on the right paths, but the final forming of a person's character lies in their own hands.
-Anne Frank