1:   A mass M is moving with a constant velocity parallel to the x axis. Its angular momentum with respect to the origin
Options:
  1. is zero
  2. remains constant
  3. goes on increasing
  4. goes on decreasing

Answer: Option 2

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

2:   During an accelerated motion of a particle
Options:
  1. average velocity of the particle is always less than its final velocity
  2. average velocity of the particle is always greater than its final velocity
  3. average velocity of the particle may be zero also
  4. average velocity of the particle is half its final velocity

Answer: Option 3

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

3:   A ball is thrown up unde gravity (g=10 m/s2). Find its velocity after 1 second at a height of 10 m
Options:
  1. 5 m/s2
  2. 5 m/s
  3. 10 m/s
  4. 15 m/s

Answer: Option 2

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

4:   A car moving with the speed of 10 m/s takes a circular turn of radius 20 m. The magnitude of the acceleration of the car is
Options:
  1. 5.0 m/s2
  2. 50 m/s2
  3. 0.25 m/s2
  4. 0.5 m/s2

Answer: Option 1

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

5:   A particle moves in a circle of radius 30 cm its linear speed is given by v=2t where t is second and v in m/s. Find out its radial tangential acceleration at t=3s respectively
Options:
  1. 220 m/s2, 50 m/s2
  2. 100 m/s2, 5 m/s2
  3. 120 m/s2, 2 m/s2
  4. none of these

Answer: Option 3

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

6:   A particle with uniform acceleration describes 24 m and 52 m in two successive seconds. Its initial velocity will be
Options:
  1. 1 m/s
  2. 10 m/s
  3. 5 m/s
  4. 2 m/s

Answer: Option 2

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

7:   The distance travelled by a freely falling body in 5th second will be
Options:
  1. 150 m
  2. 100 m
  3. 45 m
  4. 25 m

Answer: Option 3

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

8:   A car moving with speed 30 km/h is stopped in distance 8m by breaks. If a car is travelling at 60 km/h the car will be stopped by applying same break power in distance
Options:
  1. 8m
  2. 16m
  3. 24 m
  4. 32 m

Answer: Option 4

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

9:   A body is projected vertically upward with initial velocity u and after ascending a height of 20 m comes back to initial position. The time to remain in the air is ----- seconds.
Options:
  1. 2
  2. 1
  3. 4
  4. 3

Answer: Option 3

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

10:   A body is projected vertically upward with initial velocity u and after ascending a height of 20 m comes back to initial position. The initial velocity is
Options:
  1. 10m /s
  2. 20 m/s
  3. 40 m/s
  4. 0

Answer: Option 2

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough




Download StudyAlways app from google play





If you learn from many wise men who disagree one another,you will find that there are many wisdoms came out of truth.In the end, you must find truth and define your own wisdom.
-Toba Beta My Ancestor Was an Ancient Astronaut