1:   The atmosphere is held to the earth by
Options:
  1. sun light
  2. wind
  3. gravity
  4. none of the above

Answer: Option 3

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

2:   Venus looks brighter than other planets because
Options:
  1. it is closer to earth
  2. it has low density
  3. it has no atmosphere
  4. none of the above

Answer: Option 3

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

3:   The weight of a body at the center of the earth is
Options:
  1. zero
  2. infinite
  3. No change
  4. none of the above

Answer: Option 1

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

4:   In order to find time, the astronaut orbiting in an earth satellite should use
Options:
  1. A pendulum clock
  2. a watch having main spring to keep it going
  3. both are possible
  4. none of the above

Answer: Option 2

Explanation:

In pendulum clock the time period depends on the value of g, while in spring watch the time period is independent of the value of g. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

5:   The relay satellite transmits the T V program continuously from a specific place of the world to another place because its
Options:
  1. period is grater than the period of rotation of earth
  2. period of rotation is equal to the rotation period of the earth
  3. mass is less than the mass of earth
  4. none of the above

Answer: Option 2

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

6:   Escape velocity from the moon surface is less than that on the earth, because
Options:
  1. Moon has no atmospere
  2. radius of moon is less than that of earth
  3. both above
  4. none of the above

Answer: Option 2

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

7:   The orbital speed of Jupiter is
Options:
  1. less than the orbital speed of earth
  2. equal to orbital speed of earth
  3. more than orbital speed of earth
  4. None of the above

Answer: Option 1

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

8:   An astronaut orbiting the earth in a circular orbit 130 km above the surface of earth, drops a spoon out of space ship. the spoon will
Options:
  1. fall vertically down to the earth
  2. will move along with space ship
  3. move towards the satellite
  4. none of the above

Answer: Option 2

Explanation:

The velocity of the spoon will be equal to the orbital velocity when dropped out of the space ship. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

9:   The ratio of the K.E. required tobe given to the satellite to escape earth's gravitational field to the K.E. required to be given so that the satellite moves in a circular orbit just above earth atmosphere
Options:
  1. two
  2. three
  3. half
  4. zero

Answer: Option 1

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

10:   The period of a satellite in a circular orbit around a planet is not depend on
Options:
  1. the mass of the satellite
  2. radius of planet
  3. mass of planet
  4. none of the above

Answer: Option 1

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough




Download StudyAlways app from google play





And to all the doctors and people who said there was no hope for children with progeria and they don't live long I want to say, 'You're wrong.
-Kerry Okines Old Before My Time: Hayley Okines' Life with Progeria