1:   In which of the following years was General Agreement of Tariffs and Trade (GATT) absorbed into the World Trade Organisation (WTO)
Options:
  1. 1991
  2. 1995
  3. 2001
  4. 2005

Answer: Option 2

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

2:   Which one of the following is not a member of the Shanghai Cooperation Organisation
Options:
  1. Russia
  2. Kazakhastan
  3. Ukraine
  4. Uzbekistan

Answer: Option 3

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

3:   Where is the headquarter of the Organisation of the Islamic Conference (OIC) located
Options:
  1. Ankara
  2. Dubai
  3. Jeddah
  4. Islamabad

Answer: Option 3

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

4:   India is not a member of which one of the following
Options:
  1. World trade organisation
  2. South Asian Association for Regional Cooperation
  3. South Asian Free Trade Agreement
  4. none of the above

Answer: Option 4

Explanation:

India is a member of all the above Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

5:   Where is Davos, the venue of the annual meeting of World economic Forum located
Options:
  1. France
  2. Germany
  3. Switzerland
  4. Luxembourg

Answer: Option 3

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

6:   Which one among the following was added in the year 2012 in the list of World Heritage Sites of the UNESCO
Options:
  1. Western Ghats
  2. Agra Fort
  3. Ajanta Caves
  4. Meenakshi Temple

Answer: Option 1

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

7:   The headquarters of which of the following is located in Paris
Options:
  1. NATO
  2. OECD
  3. European Union
  4. UNIDO

Answer: Option 2

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

8:   Who was the first full time Secretary-General of the United Nations?
Options:
  1. Gladwyn Jebb
  2. Trygve Lie
  3. Kurt Waldheim
  4. U Thant

Answer: Option 2

Explanation:

Trygve Lie was a Norwegian Politician and remained Secretary-General of the U.N. from 1946 to 1952. He was the first full-time Secretary General of the U.N. Gladwyn Jebb from the U.K. was the acting Secretary General before him for a very short period. U Thant of Burma was the third Secretary-General and Kurt Waldheim of Austria the fourth Secretary General of the U.N. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

9:   Where is the World Bank, also known as the International Bank for Reconstruction and Development, located?
Options:
  1. Berlin
  2. London
  3. Washington D.C.
  4. Paris

Answer: Option 3

Explanation:

The World Bank was created in July 1944 at the United States of America and was based at Washington D.C. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough




Download StudyAlways app from google play





You know what they say about hope. It breeds eternal misery.
-Spencer - Pretty Little Liars