1:   The United Nations Organization came into existence on
Options:
  1. 24th October, 1945
  2. 24th December 1945
  3. 30th August 1945
  4. None of the above

Answer: Option 1

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

2:   Which one among the following is not a millennium Development Goal of the United Nations
Options:
  1. Eradicate extreme poverty
  2. reduce birth rate and death rate
  3. improve Maternal health
  4. promote gender equality

Answer: Option 2

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

3:   Which of the following is a cultural organization
Options:
  1. FAO
  2. ILO
  3. WHO
  4. UNESCO

Answer: Option 4

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

4:   The 192nd member of UNO is
Options:
  1. Montenegro
  2. East Timor
  3. Swaziland
  4. Taiwan

Answer: Option 1

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

5:   Who was put on trail for genocidal war at the United Nations international War Crime Tribunal
Options:
  1. Augusto Pinochet
  2. Paul Kagame
  3. Slobodan Milosevic
  4. Ne Win

Answer: Option 2

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

6:   Which one of the following countries is not a member of North Atlantic Treaty Organisation (NATO)
Options:
  1. Czech Republic
  2. Poland
  3. Romania
  4. Russia

Answer: Option 4

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

7:   In which of the following years was General Agreement of Tariffs and Trade (GATT) absorbed into the World Trade Organisation (WTO)
Options:
  1. 1991
  2. 1995
  3. 2001
  4. 2005

Answer: Option 2

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

8:   Which one of the following is not a member of the Shanghai Cooperation Organisation
Options:
  1. Russia
  2. Kazakhastan
  3. Ukraine
  4. Uzbekistan

Answer: Option 3

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

9:   Where is the headquarter of the Organisation of the Islamic Conference (OIC) located
Options:
  1. Ankara
  2. Dubai
  3. Jeddah
  4. Islamabad

Answer: Option 3

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

10:   India is not a member of which one of the following
Options:
  1. World trade organisation
  2. South Asian Association for Regional Cooperation
  3. South Asian Free Trade Agreement
  4. none of the above

Answer: Option 4

Explanation:

India is a member of all the above Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

More General Knowledge Questions on :




Download StudyAlways app from google play





When I was growing up I always wanted to be someone. Now I realize I should have been more specific.
-Lily Tomlin