1:   Monetary measures are taken by
Options:
  1. Reserve Bank of India
  2. Finance Ministry
  3. Planning Commission
  4. Finance Commission

Answer: Option 4

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

2:   National Commission for women was set up in
Options:
  1. 1992
  2. 1993
  3. 1990
  4. 1996

Answer: Option 3

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

3:   Which country in the world is at the top of Human Development
Options:
  1. USA
  2. Japan
  3. Norway
  4. Finland

Answer: Option 1

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

4:   The annual meeting of World Economics Forum is held at
Options:
  1. Davos
  2. Detroit
  3. Tokyo
  4. Canberra

Answer: Option 1

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

5:   The major purpose of a price index is to measure changes in the
Options:
  1. standard of living
  2. gold content of money
  3. buying power of money
  4. capacity to produce

Answer: Option 1

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

6:   Which sector constitutes most to the GDP of India
Options:
  1. Primary sector
  2. public sector
  3. service sector
  4. none of the above

Answer: Option 3

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

7:   Which is not a parameter in Human Develop Index
Options:
  1. social inequality
  2. life expectancy
  3. infant mortality rate
  4. real per capita income

Answer: Option 1

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

8:   Which state of India is at the top in National Human Development Index
Options:
  1. Punjab
  2. Kerala
  3. Mizoram
  4. Delhi

Answer: Option 2

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

9:   Which state and union territory having the sex ratio in favour of female
Options:
  1. Kerala and Chandigarh
  2. Kerala and Delhi
  3. Kerala and Pondicherry
  4. Kerala and Lakshadweep

Answer: Option 4

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

10:   Which agency fixes the minimum and maximum value of indicator of Human Development Index
Options:
  1. WHO
  2. WTO
  3. UNO
  4. none of the above

Answer: Option 3

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough




Download StudyAlways app from google play





It was like being in a car with the gas pedal slammed down to the floor and nothing to do but hold on and pretend to have some semblance of control. But control was something I'd lost a long time ago.
-Nic Sheff