1:   In which of the following Indian cities is the National Institute of Nutrition located?
Options:
  1. Bangalore
  2. Pune
  3. Thiruvanantapuram
  4. Hyderabad

Answer: Option 4

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

2:   Which of the following is the full form of BIS, the national Standards Body of India working under the aegis of Ministry of Consumer Affairs, Food & Public Distribution, Government of India?
Options:
  1. Board of Indian Standards
  2. Bureau of Indian Standards
  3. Body of Indian Standards
  4. Basics of Indian Standards

Answer: Option 2

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

3:   In which of the following places is the headquarters of IMF situated?
Options:
  1. England
  2. New York
  3. Washington
  4. Tokyo

Answer: Option 3

Explanation:

The International Monetary Fund (IMF) is an international organization that was initiated in 1944 at the Bretton Woods Conference and formally created in 1945 by 29 member countries. The IMF's stated goal was to assist in the reconstruction of the world's international payment system post-World War II. Countries contribute funds to a pool through a quota system from which countries with payment imbalances temporarily can borrow money and other resources. The IMF is a self-described "organization of 188 countries, working to foster global monetary cooperation, secure financial stability, facilitate international trade, promote high employment and sustainable economic growth, and reduce poverty around the world." Its headquarters are in Washington, D.C., United States. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

4:   Which of the following Banks is the largest Public Sector Bank in India?
Options:
  1. Central Bank of India
  2. State Bank of India
  3. Punjab National Bank
  4. Indian Overseas Bank

Answer: Option 2

Explanation:

State Bank of India is the largest Public Sector Bank in India with 16,000 branches, as of December 2013, stretching its service to even the remotest part of the country. It has also 190 foreign offices among its branches. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

5:   Which of the following is not a consumer duty
Options:
  1. consumer should look at the quality of goods
  2. consumer should look for cash memo for the item purchased
  3. consumer should make complaint for their genuine grievances
  4. consumer should respect the constitution

Answer: Option 4

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

6:   Agmark is meant for ----------goods.
Options:
  1. industrial
  2. agricultural
  3. mining
  4. none of the above

Answer: Option 4

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

7:   Codex Alimentarius Commission, the body for setting international food standards was set up
Options:
  1. 1967
  2. 1962
  3. 1963
  4. 1960

Answer: Option 2

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

8:   The headquarter of ISO is located at
Options:
  1. Geneva
  2. New York
  3. Paris
  4. Rome

Answer: Option 1

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

9:   Which organisation does the standardization of products at the international level
Options:
  1. ISO
  2. WHO
  3. FAO
  4. WTO

Answer: Option 1

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

10:   The percentage of workers in the total population in India is
Options:
  1. 29
  2. 33
  3. 39
  4. 30

Answer: Option 2

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough




Download StudyAlways app from google play





Inventory:"Four be the things I am wiser to know:Idleness, sorrow, a friend, and a foe.Four be the things I'd been better without:Love, curiosity, freckles, and doubt.Three be the things I shall never attain:Envy, content, and sufficient champagne.Three be the things I shall have till I die:Laughter and hope and a sock in the eye.
-Dorothy Parker The Complete Poems of Dorothy Parker