1:   The headquarters of the football governing body FIFA is located at
Options:
  1. Zurich
  2. Dubai
  3. London
  4. Sao Paolo

Answer: Option 1

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

2:   In which of the following Indian states is the 'Central Arid Zone Research Institute' located?
Options:
  1. Gujarat
  2. Madhya Pradesh
  3. Rajasthan
  4. Maharashtra

Answer: Option 3

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

3:   In which of the following places is the 'National Defence Academy' located?
Options:
  1. Allahabad
  2. New Delhi
  3. Dehra Dun
  4. Khadakwasla

Answer: Option 4

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

4:   The 'Inkatha Freedom Party' (IFP) is a political party in which of the following nations?
Options:
  1. Israel
  2. Lebanon
  3. Zimbabwe
  4. South Africa

Answer: Option 4

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

5:   At which of the following places is the National Institute of Communicable Diseases situated?
Options:
  1. Lucknow
  2. New Delhi
  3. Bangalore
  4. Chandigarh

Answer: Option 2

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

6:   In which of the following places is the 'National Sugar Institute' located?
Options:
  1. Pimpri
  2. Kanpur
  3. Bombay
  4. Delhi

Answer: Option 2

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

7:   In which of the following Indian cities is the National Institute of Nutrition located?
Options:
  1. Bangalore
  2. Pune
  3. Thiruvanantapuram
  4. Hyderabad

Answer: Option 4

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

8:   Which of the following is the full form of BIS, the national Standards Body of India working under the aegis of Ministry of Consumer Affairs, Food & Public Distribution, Government of India?
Options:
  1. Board of Indian Standards
  2. Bureau of Indian Standards
  3. Body of Indian Standards
  4. Basics of Indian Standards

Answer: Option 2

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

9:   In which of the following places is the headquarters of IMF situated?
Options:
  1. England
  2. New York
  3. Washington
  4. Tokyo

Answer: Option 3

Explanation:

The International Monetary Fund (IMF) is an international organization that was initiated in 1944 at the Bretton Woods Conference and formally created in 1945 by 29 member countries. The IMF's stated goal was to assist in the reconstruction of the world's international payment system post-World War II. Countries contribute funds to a pool through a quota system from which countries with payment imbalances temporarily can borrow money and other resources. The IMF is a self-described "organization of 188 countries, working to foster global monetary cooperation, secure financial stability, facilitate international trade, promote high employment and sustainable economic growth, and reduce poverty around the world." Its headquarters are in Washington, D.C., United States. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

10:   Which of the following Banks is the largest Public Sector Bank in India?
Options:
  1. Central Bank of India
  2. State Bank of India
  3. Punjab National Bank
  4. Indian Overseas Bank

Answer: Option 2

Explanation:

State Bank of India is the largest Public Sector Bank in India with 16,000 branches, as of December 2013, stretching its service to even the remotest part of the country. It has also 190 foreign offices among its branches. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

More General Knowledge Questions on :




Download StudyAlways app from google play





That's chess!" snapped Ron. "You've got to make some sacrifices!
-J.K. Rowling Harry Potter and the Sorcerer's Stone