1:   In which of the following places is the 'Wadia Institute of Himalayan Geology' located?
Options:
  1. Delhi
  2. Shimla
  3. Dehradun
  4. Kulu

Answer: Option 3

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

2:   By which of the following time periods does the Presidency of the UN Security Council rotate among the Council Members?
Options:
  1. every 6 months
  2. every 3 months
  3. every year
  4. every month

Answer: Option 4

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

3:   Among the following Organizations, the one that is not associated with the UNO is
Options:
  1. ILO
  2. WHO
  3. ASEAN
  4. IMF

Answer: Option 3

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

4:   In which of the following places is the Center for Cellular and Molecular Biology (CCMB) situated?
Options:
  1. Patna
  2. Jaipur
  3. Hyderabad
  4. New Delhi

Answer: Option 3

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

5:   In which of the following cities is the headquarters of Indian Statistical Institute (ISI) located?
Options:
  1. Delhi
  2. Kolkata
  3. Amritsar
  4. Bangalore

Answer: Option 2

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

6:   In which of the following places is the headquarters of 'Central Institute for Cotton Research' (CICR) located?
Options:
  1. Nagpur
  2. Coimbatore
  3. Chennai
  4. Sirsa

Answer: Option 1

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

7:   In which of the following places is the headquarters of the National Academy of Sciences, India located?
Options:
  1. Delhi
  2. Kolkata
  3. Pune
  4. Allahabad

Answer: Option 4

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

8:   The 'Central Rice Research Institute' is located in which of the following places?
Options:
  1. Bengaluru
  2. Kanpur
  3. Coimbatore
  4. Cuttack

Answer: Option 4

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

9:   The post of President of the 'Council of Scientific and Industrial Research' (CSIR) is held by the
Options:
  1. President of India
  2. Vice-President of India
  3. Prime Minister of India
  4. Union Minister of Science and Technology

Answer: Option 3

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

10:   In which of the following cities is the headquarters of 'Indian Science Congress Association' (ISCA) located?
Options:
  1. Kolkata
  2. Mumbai
  3. Pune
  4. Chennai

Answer: Option 1

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

More General Knowledge Questions on :




Download StudyAlways app from google play





I think that the best thing we can do for our children is to allow them to do things for themselves, allow them to be strong, allow them to experience life on their own terms, allow them to take the subway... let them be better people, let them believe more in themselves.
-C. JoyBell C.