1:   The headquarters of the 'International Criminal Police Organization' or INTERPOL is situated in
Options:
  1. New York, USA
  2. Lyon, France
  3. Geneva, Switzerland
  4. The Hague, Netherlands

Answer: Option 2

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

2:   The 'European Court of Justice' (ECJ) is located in which of the following cities?
Options:
  1. Strasbourg
  2. Luxembourg
  3. Geneva
  4. Stockholm

Answer: Option 2

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

3:   The headquarters of the software giant, Microsoft Corporation, is located in which of the following US states?
Options:
  1. California
  2. Oregon
  3. Texas
  4. Washington

Answer: Option 4

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

4:   What is the criteria for being a member of G8?
Options:
  1. Corruption Free Democracy
  2. Human Development Index
  3. GDP
  4. Richest Industrial Democracy

Answer: Option 4

Explanation:

World's 8 richest industrial democracies form G8. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

5:   Greenpeace is an environmental concerned organisation. It began in the year
Options:
  1. 1970
  2. 1971
  3. 1972
  4. 1973

Answer: Option 2

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

6:   Michael Jackson found a foundation for the safety,health and development of children. Name it.
Options:
  1. Heal the Child
  2. Save the Child
  3. Heal the World
  4. Save the World

Answer: Option 3

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

7:   Where is World Alliance of YMCAs located?
Options:
  1. Washington D.C.
  2. Vienna
  3. Geneva
  4. Hague

Answer: Option 3

Explanation:

YMCA means Young Men's Christian Association. It is headquartered in Geneva, Switzerland. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

8:   The logo of Amnesty International is
Options:
  1. A spade wrapped in barbed wire
  2. White dove on a blue flag
  3. A candle wrapped in barbed wire
  4. Blue dove on a white flag

Answer: Option 3

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

9:   Which organisation's main goal is : ' Let us beat swords into plowshares' ?
Options:
  1. United Nations
  2. International Red Cross Society
  3. Boy Scout Association
  4. ASEAN

Answer: Option 1

Explanation:

The main objective behind setting up of UN is to maintain peace and security of the world. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

10:   The 'National Academy of Indian Railways', earlier known as 'Railway Staff College' is located at
Options:
  1. Pune
  2. Allahabad
  3. Vadodara
  4. Delhi

Answer: Option 3

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough




Download StudyAlways app from google play





I trust you with their lives,' Prof said, still writing, 'and them with yours. Don't betray that trust, son. Keep your impulses in check. Don't just act because you can act because it's the right thing to do. If you keep that in mind, you'll be all right.
-Brandon Sanderson Steelheart