1:   International Society for the people having high IQ is
Options:
  1. Amnesty
  2. UNICEF
  3. Red Cross
  4. Mensa

Answer: Option 4

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

2:   'Airports Authority of India' (AAI) was constituted by merging erstwhile National Airports Authority (NAA) and International Airports Authority of India (IAAI) on 1st April
Options:
  1. 1990
  2. 1995
  3. 2000
  4. 2005

Answer: Option 2

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

3:   In which of the following Indian cities is the 'National Institute of Occupational Health' (NIOH) situated?
Options:
  1. Bangalore
  2. Ahmedabad
  3. Pune
  4. Mumbai

Answer: Option 2

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

4:   In which of the following cities is the headquarters of the 'Asian Development Bank' located?
Options:
  1. Jakarta
  2. Tokyo
  3. Bangkok
  4. Manila

Answer: Option 4

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

5:   Which of the following nations is not a member of the political and economic organization 'ASEAN'?
Options:
  1. India
  2. Laos
  3. Vietnam
  4. Indonesia

Answer: Option 1

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

6:   The Headquarters of the 'Election Commission of India' is located in which of the following cities?
Options:
  1. Chennai
  2. New Delhi
  3. Mumbai
  4. Kolkata

Answer: Option 2

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

7:   The headquarters of the 'International Criminal Police Organization' or INTERPOL is situated in
Options:
  1. New York, USA
  2. Lyon, France
  3. Geneva, Switzerland
  4. The Hague, Netherlands

Answer: Option 2

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

8:   The 'European Court of Justice' (ECJ) is located in which of the following cities?
Options:
  1. Strasbourg
  2. Luxembourg
  3. Geneva
  4. Stockholm

Answer: Option 2

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

9:   The headquarters of the software giant, Microsoft Corporation, is located in which of the following US states?
Options:
  1. California
  2. Oregon
  3. Texas
  4. Washington

Answer: Option 4

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

10:   What is the criteria for being a member of G8?
Options:
  1. Corruption Free Democracy
  2. Human Development Index
  3. GDP
  4. Richest Industrial Democracy

Answer: Option 4

Explanation:

World's 8 richest industrial democracies form G8. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

More General Knowledge Questions on :




Download StudyAlways app from google play





Happy people produce. Bored people consume.
-Stephen Richards