1:   The headquarters of the Unit Trust of India is located in which of the following cities?
Options:
  1. Mumbai
  2. New Delhi
  3. Kolkata
  4. Chennai

Answer: Option 1

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

2:   In which year was the Reserve Bank of India established?
Options:
  1. 1935
  2. 1949
  3. 1951
  4. 1955

Answer: Option 1

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

3:   The IDBI (Industrial Development Bank of India) was established in which of the following years?
Options:
  1. 1952
  2. 1964
  3. 1972
  4. 1981

Answer: Option 2

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

4:   What does the letter 'C' in IGNCA, which is an autonomous institution under the Ministry of Culture in India, stand for?
Options:
  1. Centre
  2. Council
  3. Cultural
  4. Commission

Answer: Option 1

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

5:   Where are the headquarters of the 'Sahitya Akademi' situated in India?
Options:
  1. Mumbai
  2. Chennai
  3. New Delhi
  4. Kolkata

Answer: Option 3

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

6:   The 'International Court of Justice' is composed of how many Judges?
Options:
  1. 10
  2. 12
  3. 15
  4. 18

Answer: Option 3

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

7:   Where are the headquarters of the 'International Renewable Energy Agency' (IRENA) located?
Options:
  1. Doha
  2. Teheran
  3. Abu Dhabi
  4. Riyadh

Answer: Option 3

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

8:   'Alphabet' is the parent company of which of the following American multinational technology companies?
Options:
  1. Yahoo
  2. Google
  3. Microsoft
  4. Cisco

Answer: Option 2

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

9:   Common Market was the another name for which famous organization ?
Options:
  1. NATO
  2. EEC
  3. WTO
  4. NYSE

Answer: Option 2

Explanation:

EEC i.e. European Economic Community was also known by the name of " Common Market". Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

10:   Oval Office is a famous office in the
Options:
  1. World Trade Center
  2. UNICEF
  3. White House
  4. Diet, Japan

Answer: Option 3

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

More General Knowledge Questions on :




Download StudyAlways app from google play





She thought about her life and how lost she'd felt for most of it. She thought about the way that all truths she'd been taught to consider valuable invariably conflicted with the world as it was actually lived. How could a person be so utterly lost, yet remain living?
-Douglas Coupland All Families are Psychotic