1:   The River from Kerala flows eastwards to Karnataka :
Options:
  1. Periyar
  2. Chaliyar
  3. Kabhani
  4. Kunthipuzha

Answer: Option 3

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

2:   Mitra Shakti the joint training exercise is between India and
Options:
  1. Myanmar
  2. Bangladesh
  3. Sri Lanka
  4. Nepal

Answer: Option 3

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

3:   Jasmine Revolution of 2011 took place in
Options:
  1. Egypt
  2. Tunisia
  3. china
  4. Singapore

Answer: Option 2

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

4:   To keep themselves awake while meditating, what drink was prepared by Zen monks?
Options:
  1. Tea
  2. Coffee
  3. Wine
  4. Beer

Answer: Option 1

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

5:   Who was the Viceroy when the capital of India shifted from Kolkata to Delhi?
Options:
  1. Hardinge-1
  2. Curzon
  3. Hardinge-II
  4. none of these

Answer: Option 3

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

6:   'The Black Death' was one of the most devastating pandemics in human history. It reached Europe from the East in 1348 and ultimately resulted in the deaths of an estimated 75 to 200 million people. It was related to the disease
Options:
  1. Plague
  2. Small Pox
  3. Tuberculosis
  4. Influenza

Answer: Option 1

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

7:   Among the following Asian Nations, which one was formed exclusively by the migrants in the 20th Century?
Options:
  1. Maldives
  2. Mauritius
  3. Israel
  4. Myanmar

Answer: Option 2

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

8:   To which of the following races do the Red Indians or American Indians belong?
Options:
  1. Mongolian race
  2. Caucasoid race
  3. Australoid race
  4. Negrito race

Answer: Option 1

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

9:   Who among the following was the first President of France to be elected by a direct popular vote?
Options:
  1. Napoleon Bonaparte
  2. Maximilien Robespierre
  3. Louis-Napoleon Bonaparte
  4. Patrice de Mac-Mahon

Answer: Option 3

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

10:   Who among the following is generally regarded as the first Prime Minister of Great Britain?
Options:
  1. William Cavendish
  2. John Stuart
  3. Robert Walpole
  4. George Canning

Answer: Option 3

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

More General Knowledge Questions on :




Download StudyAlways app from google play





A celibate clergy is an especially good idea, because it tends to suppress any hereditary propensity toward fanaticism.
-Carl Sagan