1:   Jesus Cross has an inscription 'INRI' on it. It means Jesus, King of the
Options:
  1. Christians
  2. Jews
  3. World
  4. West

Answer: Option 2

Explanation:

INRI is inscribed on Jesus Cross. It means Jesus of Nazareth, King of the Jews. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

2:   Which monarch ordered all the Greek soldiers to shave ?
Options:
  1. Alexander
  2. Paul
  3. George II
  4. Constantine I

Answer: Option 1

Explanation:

Alexander feared that soldiers not get seized by the beard, so he ordered to shave. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

3:   Pyramids were built as tombs by Egyptians. Which civilization used them as temples?
Options:
  1. Mayans
  2. Incas
  3. Aztecs
  4. Mesopotamian

Answer: Option 1

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

4:   Beans were used in elections in the history of the world. Can you name the country where this vegetable was used?
Options:
  1. Turkey
  2. Brazil
  3. Greece
  4. Peru

Answer: Option 3

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

5:   Two great musicians Elvis Presley and Ustad Nusrat Fateh Ali Khan died on the same day. The day was
Options:
  1. December 16
  2. September 16
  3. August 16
  4. May 16

Answer: Option 3

Explanation:

Elvis Presley : 16 August 1977 Ustad Nusrat Fateh Ali Khan L: 16 August 1997 Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

6:   The vegetable which was considered appropriate for charity due to its many layers was
Options:
  1. Bottle Gourd
  2. Onion
  3. Chickpea
  4. Arame

Answer: Option 2

Explanation:

Ancient people regarded Onion as a mark of charity die to its many layers. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

7:   The son of Zeus and an American space programme has a common name. Name it.
Options:
  1. Gemini
  2. Apollo
  3. Mercury
  4. Kuiper

Answer: Option 2

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

8:   The language Urdu appeared as a result of mixing of languages Arabic, Persian and
Options:
  1. Hindi
  2. Punjabi
  3. Sindhi
  4. Dogari

Answer: Option 1

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

9:   The art of Molded paper products first began in the country
Options:
  1. Germany
  2. Austria
  3. France
  4. Greece

Answer: Option 3

Explanation:

It started in France and then spread to Germany. It is known as Papier Mache. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

10:   World War I resulted in the ending of three great dynasties. Two of them were the Romanovs and the Hohenzollerns. Name the third one.
Options:
  1. Habsburgs
  2. Bagrationi
  3. Great Moravia
  4. Cossack Hetmanate

Answer: Option 1

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough




Download StudyAlways app from google play





The ladder of success is there waiting for you... you just have to realize it and reach towards and climb as high as you can you will surely be successful.
-Noor Ahmad