1:   In March 1995, the fatal gas which flooded Tokyo's subway system is
Options:
  1. Stibine
  2. Nitrogen dioxide
  3. Sarin
  4. Phosgene

Answer: Option 3

Explanation:

Sarin, or GB, is a colorless, odorless liquid, used as a chemical weapon owing to its extreme potency as a nerve agent. 6 persons were killed and several others were injured during this attack. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

2:   East Timor is now a free country. It was under the rule of
Options:
  1. Thailand
  2. Indonesia
  3. Malaysia
  4. Cambodia

Answer: Option 2

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

3:   Seven Day week was established in the Roman Calendar. Name the emperor who established this.
Options:
  1. Augustus Caesar
  2. Constantine
  3. Tiberius
  4. Claudius

Answer: Option 2

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

4:   When Japan defeated Russia, the port which was rented out to Japan was
Options:
  1. Port Antwerp
  2. Port Long Beach
  3. Port Arthur
  4. Port St Petersburg

Answer: Option 3

Explanation:

In 1904-05, japan defeated Russia and the Port Arthur was leased out to Japan as a consequence. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

5:   Euphrates river merges with Tigris river in south-eastern
Options:
  1. Iran
  2. Kuwait
  3. Iraq
  4. Syria

Answer: Option 3

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

6:   To whom was the first patent of integral pencil and eraser issued?
Options:
  1. William Philips
  2. Joseph Rechendorfer
  3. David Wright
  4. James Knits

Answer: Option 2

Explanation:

It was issued in USA on 30 March, 1858. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

7:   What was the main cause of slavery in South?
Options:
  1. European Civil War
  2. American Civil War
  3. African Civil War
  4. Asian Civil War

Answer: Option 2

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

8:   Inca empire was spread in mainly
Options:
  1. Peru
  2. Turkmenistan
  3. England
  4. Egypt

Answer: Option 1

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

9:   Inca empire was spread in mainly
Options:
  1. Peru
  2. Turkmenistan
  3. England
  4. Egypt

Answer: Option 1

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

10:   Anne Frank was hiding from whom during the Second World War?
Options:
  1. Nazis
  2. Fascists
  3. Americans
  4. Jews

Answer: Option 1

Explanation:

Sorry, No description available. Discuss this in Forums

How do you rate this queston?  Very Easy  Easy  Average  Above Average  Tough

More General Knowledge Questions on :




Download StudyAlways app from google play





When my income exceeds my outgo, my upkeep will be downright easy.
-Cynthia Sue Larson Realityshifters Guide to High Energy Money